C-27J отново в помощ при донорска ситуация

41 прочитания

Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 27 февруари 2022 г. сутринта със задача да транспортира медицински екипи от Военномедицинска академия и от Александровска болница при създадена донорска ситуация за експлантация на органи. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе капитан Евгени Златанов, помощник-командир – подполковник Пламен Дончев и борден инженер – майор Мирослав Панчев. Самолетът излетя за Горна Оряховица в 06,40 часа и в 12,55 часа същата вечер се приземи обратно на летище София, като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокаст: Епизод 15
Следваща публикация
Премиерът Петков: Абсурд е да си даваме самолетите
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

Премиерът обеща възстановяване на ВВВУ до 6 май

Премиерът Бойко Борисов обеща Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) в Долна Митрополия да бъде възстановено до 6 май 2019 г. Това каза той днес, 2 април, при посещението си в Долна Митрополия.

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Чехия пенсионира своите Як-40

Чешките ВВС пенсионираха последните два реактивни самолета Як-40. Церемонията за това стана вчера, 2 септември…
Меню