C-27J отново в помощ при донорска ситуация

41 прочитания

Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 27 февруари 2022 г. сутринта със задача да транспортира медицински екипи от Военномедицинска академия и от Александровска болница при създадена донорска ситуация за експлантация на органи. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе капитан Евгени Златанов, помощник-командир – подполковник Пламен Дончев и борден инженер – майор Мирослав Панчев. Самолетът излетя за Горна Оряховица в 06,40 часа и в 12,55 часа същата вечер се приземи обратно на летище София, като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокаст: Епизод 15
Следваща публикация
Премиерът Петков: Абсурд е да си даваме самолетите
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Ил-112 изпълни нов полет

Две години след дебютния си полет, преработения прототип на военно-транспортния самолет Ил-112В, полетя отново. Това…

Радарни драми

Пред половин година, на 24 август 2023 г., бяха отворени офертите за доставка на седем…

Чехия пенсионира своите Як-40

Чешките ВВС пенсионираха последните два реактивни самолета Як-40. Церемонията за това стана вчера, 2 септември…
Меню