C-27J отново в помощ при донорска ситуация

37 прочитания

Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 27 февруари 2022 г. сутринта със задача да транспортира медицински екипи от Военномедицинска академия и от Александровска болница при създадена донорска ситуация за експлантация на органи. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе капитан Евгени Златанов, помощник-командир – подполковник Пламен Дончев и борден инженер – майор Мирослав Панчев. Самолетът излетя за Горна Оряховица в 06,40 часа и в 12,55 часа същата вечер се приземи обратно на летище София, като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Петков: Абсурд е да си даваме самолетите
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 15
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Парламентът отказа да изслушва Каракачанов за Граф Игнатиево, прокуратурата не видя проблем в случая

Народното събрание отказа да вика министъра на отбраната Красимир Каракачанов за изслушване по въпроса с вчерашния случай в авиобаза Граф Игнатиево. В същото време Прокуратурата отказа да се занимава със случая, тъй като не видя данни за престъпление.

Откриват изложба в НВИМ посветена на бомбардировките на София

В 11,00 ч. утре, 14 ноември 2019 г. – денят, в който е извършена първата масирана бомбардировка на София по време на Втората световна война, в Национален военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открито пространството за изживяване „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“. Това съобщават от МО.

ВВС отбелязват празника си на 16 октомври

С тържествени ритуали, концерт, ден на отворените врати във Враждебна и вход свободен в Музея на авиацията в Крумово, ще бъде отбелязан Празника на авиацията и ВВС. Всички събития ще станат факт на 16 октомври 2017 г. Това съобщават от МО.

Меню