C-27J отново в помощ при донорска ситуация

40 прочитания

Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan от авиобаза Враждебна беше задействан на 27 февруари 2022 г. сутринта със задача да транспортира медицински екипи от Военномедицинска академия и от Александровска болница при създадена донорска ситуация за експлантация на органи. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа бе капитан Евгени Златанов, помощник-командир – подполковник Пламен Дончев и борден инженер – майор Мирослав Панчев. Самолетът излетя за Горна Оряховица в 06,40 часа и в 12,55 часа същата вечер се приземи обратно на летище София, като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокаст: Епизод 15
Следваща публикация
Премиерът Петков: Абсурд е да си даваме самолетите
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият сблъсък

На 1 август 1943 г. Военновъздушните сили на България, тогава известни, като Въздушните на Негово Величество войски или ВНВВ, за първи път влизат в пряк въздушен бой срещу многоброен и мотивиран противник, летящ на модерни бойни самолети. Какво се случва над България в онзи горещ неделен ден?

Рекорден прием в Долна Митрополия за 2019 г.

Рекордните 15 курсанти по специалност „летец-пилоти” ще приеме през 2019 г. Националният военен университет (НВУ) „Васил Левски”. Това се чете в заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 8 януари 2019 г.

ВВС гасиха горски пожар през уикенда

В периода от 13 до 15 септември 2019 г., авиаторите от авиобаза Крумово изпълниха няколко задачи, в помощ на населението, по гасене на горски пожари в района на Котел и местността „Сухото езеро“ от Национален парк „Рила“. Това съобщиха от ВВС.

Меню