Открит летателен ден на 26 март в Долна Митрополия

204 прочитания

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 80-та годишнина от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия. Това съобщиха от ВВС.

Авиационното събитие ще се проведе на 26 март 2022 г. (събота) от 10,00 часа на летище Долна Митрополия.

Всички любители и приятели на авиацията са добре дошли на празника, а входът е свободен, съобщават от ВВС.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Програмата за празничния ден е следната: в 10,00 часа ще започне тържествената церемония. В 11,00 часа е началото на летателна програма, в която пилотите на 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети Pilatus РС-9М и L-39ZA. Във времето до 13,00 часа всички гости ще имат възможност да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Ще се запознаят с летателните характеристики самолети  РС-9М, L-39 и ZLIN 242L. Ще могат да разгледат оборудването на противопожарния автомобил Mercedes-Benz Actros. Ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Свързани теми

Предишна публикация
Ще се обсъжда с Полша възможността за поддръжка на МиГ-29
Следваща публикация
Президентът постави въпроса за охраната на въздушното ни пространство от български самолети
204 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

Започна се!

„По самолетите!“, подаде команда бригаден генерал Юлиян Радойски в края на церемонията, посветена на започването…

За шести и вероятно последен ден Ми-17 гаси пожара край Кресненското дефиле

За шести и вероятно последен ден вертолет Ми-17 от състава на ВВС гаси пожара, който бушува в района на Кресненското дефиле. Днес, 29 август 2017 г., следобед от МВР обявиха, че пожарът е напълно овладян.

Меню