На 14 май вход свободен в Музея на авиацията

40 прочитания

На 14 май (събота) с вход свободен от 16.00 до 20.00 часа Музеят на авиацията се включва в Европейската инициатива „Нощ на музеите“.  Това съобщиха от музея.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с увлекателния разказ за първите стъпки на българите в небето и да разгледат фотодокументалната изложба „70 години полкова и базова структура във Военновъздушните сили на България“, която представя историята на част от авиационните подразделения на българските ВВС. За най-любознателните екипът на Музея е подготвил презентации, разказващи за самолетостроенето в България. В тях са представени щрихи от живота на първите български конструктори и интересни факти за произведените самолети в Държавна аеропланна работилница – Божурище, „Капрони Български“ в Казанлък и Държавната самолетна фабрика в Ловеч.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Петков: В САЩ говорихме за около шест употребявани изтребители
Следваща публикация
В САЩ са водени разговори за „заместващ” изтребител за българските ВВС
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Музеят на авиацията се мести в Пловдив

Правителството прие вчера, 21 ноември 2018 г., решение, с което одобри преместването в Пловдив на Музея на авиацията – Крумово, филиал на Национален военно-исторически музей.

Музеят на авиация участва в „Нощта на музите”

На 18 май 2019 г. (събота) Музеят на авиацията в Крумово ще се включи за поредна година в Европейската „Нощ на музеите“ с вход свободен от 16,00 до 20,00 часа. Това съобщиха от музея.

Музеят на авиацията със свободен вход на 16 октомври

На 16 октомври 2018 г. (вторник) от 10,00 до 17,00 часа Музеят на авиацията в Крумово – филиал на Националния военноисторически музей, ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на Република България. Това съобщиха оттам.

Меню