На 14 май вход свободен в Музея на авиацията

40 прочитания

На 14 май (събота) с вход свободен от 16.00 до 20.00 часа Музеят на авиацията се включва в Европейската инициатива „Нощ на музеите“.  Това съобщиха от музея.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с увлекателния разказ за първите стъпки на българите в небето и да разгледат фотодокументалната изложба „70 години полкова и базова структура във Военновъздушните сили на България“, която представя историята на част от авиационните подразделения на българските ВВС. За най-любознателните екипът на Музея е подготвил презентации, разказващи за самолетостроенето в България. В тях са представени щрихи от живота на първите български конструктори и интересни факти за произведените самолети в Държавна аеропланна работилница – Божурище, „Капрони Български“ в Казанлък и Държавната самолетна фабрика в Ловеч.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Петков: В САЩ говорихме за около шест употребявани изтребители
Следваща публикация
В САЩ са водени разговори за „заместващ” изтребител за българските ВВС
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Музеят на авиацията със свободен вход на 16 октомври

На 16 октомври 2018 г. (вторник) от 10,00 до 17,00 часа Музеят на авиацията в Крумово – филиал на Националния военноисторически музей, ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на Република България. Това съобщиха оттам.

Музеят на авиация участва в „Нощта на музите”

На 18 май 2019 г. (събота) Музеят на авиацията в Крумово ще се включи за поредна година в Европейската „Нощ на музеите“ с вход свободен от 16,00 до 20,00 часа. Това съобщиха от музея.

Меню