Cougar гаси пожар в Рила

98 прочитания

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет AS 532AL Cougar беше задействан в 13,15 часа днес, 27 май 2022 г., със задача да се включи в потушаването на пожара, възникнал в местността „Чаушов дол“ в Национален пак „Рила“.  Това съобщиха от МО.

Теренът е труднодостъпен и това затруднява огнеборците. Вертолетът е снабден със система „Bambi Bucket“ за погасяване на огъня от въздуха. Командир на екипажа е подполковник Стефан Стефанов и втори пилот – майор Александър Цанков.

До 16,41 часа екипажът изпълни  два  захода и извърши две пускания на общо четири тона вода.

Военновъздушните сили помагат за овладяването на пожара по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сухото и горещи времеcougar откриват необикновено рано пожароопасния сезон тази година.

Свързани теми

Предишна публикация
Държавата създава търговски оператор, който ще се занимава с HEMS
Следваща публикация
Не, българските Су-25 не са предадени на Украйна
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес с H145

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopters се радва на добър военен бизнес със своя двудвигателен модел H145, като и се предвижда моделът да продължи да се развива. Това съобщава Flightglobal.

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Индия търси 111 леки морски вертолета

Индийското правителство даде зелена светлина за придобиването на 111 леки морски вертолети с общо назначение. Цената на проекта възлиза на около $3,5 млрд. и трябва да включва сериозно участие на местната индустрия.

Меню