Cougar гаси пожар в Рила

95 прочитания

Екипаж от авиобаза Крумово с вертолет AS 532AL Cougar беше задействан в 13,15 часа днес, 27 май 2022 г., със задача да се включи в потушаването на пожара, възникнал в местността „Чаушов дол“ в Национален пак „Рила“.  Това съобщиха от МО.

Теренът е труднодостъпен и това затруднява огнеборците. Вертолетът е снабден със система „Bambi Bucket“ за погасяване на огъня от въздуха. Командир на екипажа е подполковник Стефан Стефанов и втори пилот – майор Александър Цанков.

До 16,41 часа екипажът изпълни  два  захода и извърши две пускания на общо четири тона вода.

Военновъздушните сили помагат за овладяването на пожара по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сухото и горещи времеcougar откриват необикновено рано пожароопасния сезон тази година.

Свързани теми

Предишна публикация
Държавата създава търговски оператор, който ще се занимава с HEMS
Следваща публикация
Не, българските Су-25 не са предадени на Украйна
95 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Турция и TAI сключиха договор за разработка на щурмови вертолет

Турското Главно управление на отбранителната промишленост SSB е сключило договор с местната авиокосмическа компания TAI за създаване на нов тежък щурмови вертолет. Това е станало вчера, 22 февруари 2019 г.

Президентът Радев критикува политическите реакции на случая в Граф Игнатиево

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев разкритикува политическите реакции около случая в авиобаза Граф Игнатиево. Радев заяви, че напрежението в сектор „Сигурност” е тревожно и за него имало социални, технически и психологически причини.

Меню