Ден на отворените врати по случай Деня на детето

419 прочитания

Във връзка с 1 юни – Международния ден на детето, в авиобази на Военновъздушните сили ще се проведе Ден на отворени врати. Това съобщават от ВВС.

На 1 юни 2022 г. Ден на отворените врати ще има в следните бази и в следното време:

12-та авиобаза Долна Митрополия – от 10,00 до 14,00 часа.

16-та авиобаза Враждебна – от 10,00 до 14,00 часа.

22-ра авиобаза Безмер – от 09,30 до 12,30 часа.

Статичен показ ще запознае малките и големите любители на авиацията с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужващата и логистичната техника, с въоръжението и специалното оборудване на експлоатация в българските Военновъздушни сили.

В 22-ра авиобаза Безмер децата ще имат възможност да покажат своя талант с рисунка на асфалт, като най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Каним нашите най-малки приятели заедно със своите родители да ни посетят и да се докоснат до военната авиация, се казва още в съобщението на ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Не, българските Су-25 не са предадени на Украйна
Следваща публикация
Започна се!
419 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

Правителството прие решение за откриване на ВВВУ

На свое заседание днес, 10 април 2019 г., Министерският съвет прие решение за откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като национален устойчив образователен център за подготовка на високо професионални кадри за Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Европейската система за въздушен транспорт и свързаните с въздухоплаването сектори на икономиката. Това съобщиха от МО.

Железният генерал

Ганчо КАМЕНАРСКИ се срещна с ген. Желязко Желязков, една от живите легенди на българската военна авиация през 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години.

Меню