Стартира тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“ (обновена със снимки)

319 прочитания

Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 09,30 часа на 6 юни 2022 г. до 17,30 часа на 8 юни 2022 г. в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби. Това съобщиха от ВВС.

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

Полетите за бойни стрелби са част плановата дейност на Военновъздушните сили за 2022 г. и тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“, съобщават още от Военновъздушните ни сили.

Стрелби ще има с изтребители МиГ-29 по въздушни цели и Су-25 и Ми-17 по морски цели. Изтребителите ще стрелят през нощта днес, а щурмовите самолети и вертолетите Ми-17 стреляха по надводни мишени по-рано днес.

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Завърши мисията на холандските F-35 у нас
Следваща публикация
Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж-2022“
319 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Депутатът Емил Христов обвини президента в манипулация на изтребителния конкурс

Депутатът Емил Христов (ГЕРБ), който е и председател на т.нар. „Комисия „Gripen” фактически обвини президента Румен Радев в манипулация, която е повияла на конкурса по избор на нов изтребител. Това казва той в интервю за вестник „24 часа”.

Меню