Стартира тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“ (обновена със снимки)

341 прочитания

Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 09,30 часа на 6 юни 2022 г. до 17,30 часа на 8 юни 2022 г. в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби. Това съобщиха от ВВС.

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

Полетите за бойни стрелби са част плановата дейност на Военновъздушните сили за 2022 г. и тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“, съобщават още от Военновъздушните ни сили.

Стрелби ще има с изтребители МиГ-29 по въздушни цели и Су-25 и Ми-17 по морски цели. Изтребителите ще стрелят през нощта днес, а щурмовите самолети и вертолетите Ми-17 стреляха по надводни мишени по-рано днес.

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Малък самолет прелетя от Унгария до България без летателен план и ескортиран от изтребители (обновена)
Следваща публикация
Завърши мисията на холандските F-35 у нас
341 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов с нова порция откровения около изтребителите

Премиерът Бойко Борисов даде днес, 4 октомври 2017 г., пресконференция, чиято основна тема бе конфликта му с президента Радев. Очаквано, част от изказванията му бяха свързани с проекта за придобиване на нов изтребител, като той отново даде разнопосочни сигнали по темата.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Цветанов: Президентът саботира модернизацията на армията

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи атаките си по президента Румен Радев и директно го обвини, че саботира модернизацията на въоръжените сили, като Цветанов не пропусна да промотира отново F-16. Това направи той днес, 20 април 2018 г. в сутрешния блок на bTV.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Първокурсниците от факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” изпълниха първия си самостоятелен полет. Това съобщават от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”.

Меню