Стартира тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“ (обновена със снимки)

322 прочитания

Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 09,30 часа на 6 юни 2022 г. до 17,30 часа на 8 юни 2022 г. в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби. Това съобщиха от ВВС.

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

Полетите за бойни стрелби са част плановата дейност на Военновъздушните сили за 2022 г. и тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“, съобщават още от Военновъздушните ни сили.

Стрелби ще има с изтребители МиГ-29 по въздушни цели и Су-25 и Ми-17 по морски цели. Изтребителите ще стрелят през нощта днес, а щурмовите самолети и вертолетите Ми-17 стреляха по надводни мишени по-рано днес.

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Малък самолет прелетя от Унгария до България без летателен план и ескортиран от изтребители (обновена)
Следваща публикация
Завърши мисията на холандските F-35 у нас
322 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС тренира оцеляване и евакуация на вода

От 22 до 28 юли 2018 г. се проведе тренировъчно занятие „Курс по оцеляване на летателен състав в морска среда и техники за евакуация”. Това съобщават от ВВС.

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

Меню