Стартира тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“ (обновена със снимки)

342 прочитания

Командването на Военновъздушните сили на Република България уведомява, че за времето от 09,30 часа на 6 юни 2022 г. до 17,30 часа на 8 юни 2022 г. в района на зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби. Това съобщиха от ВВС.

През указания период над населените места и прилежащата морска акватория източно от град Добрич ще се извършат полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малка височина.

Полетите за бойни стрелби са част плановата дейност на Военновъздушните сили за 2022 г. и тактическото учение с бойни стрелби „Въздушен страж 2022“, съобщават още от Военновъздушните ни сили.

Стрелби ще има с изтребители МиГ-29 по въздушни цели и Су-25 и Ми-17 по морски цели. Изтребителите ще стрелят през нощта днес, а щурмовите самолети и вертолетите Ми-17 стреляха по надводни мишени по-рано днес.

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Малък самолет прелетя от Унгария до България без летателен план и ескортиран от изтребители (обновена)
Следваща публикация
Завърши мисията на холандските F-35 у нас
342 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Остри дебати в Парламента около доклада на „Комисията „Gripen”

В жалък политически цирк се превърнаха дебатите в Народното събрание около доклада на Временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов боен самолет, които се проведоха днес, 5 октомври 2017 г.

Меню