Семестриални изпити за Випуск 2022

129 прочитания

Днес, 14 юни 2022 г., в 12-та авиационна база – Долна Митрополия се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите-летци Випуск 2022 на ВВВУ „Георги Бенковски“. Това съобщиха от базата.

В продължение на три месеца старши сержантите курсанти Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов, Стефан Влахов и Радостин Павлов проведоха летателен стаж на самолет Pilatus РС-9М, който се осъществи в 12-та авиационна база. Ръководител на курса бе майор Станислав Петров, а негов заместник майор Асен Райков. Заедно с инструкторите – летци капитан Валентин Леков и капитан Валентин Митев те изпълниха учебния план, предвиден за периода на стажа.

След като достигнаха нужното ниво на подготовка курсантите положиха семестриален изпит, който се проведе пред комисия в състав: председател подполковник Димитър Велев – заместник-командир по летателна подготовка, и членове майор Борислав Цанов, майор Димитър Вачков, майор Станислав Петров.

Изпитът включваше изпълнение на две задачи – техника на пилотиране в зона сложен пилотаж в наклонена равнина и зона прост пилотаж на малка височина.

На проведения разбор след приключване на изпита, членовете на комисията прецизно оцениха всички елементи от изпълнените упражнения. Те единодушно заявиха, че обучаемите са се справили на отлично ниво. През целия период на стажа бъдещите бойни пилоти са показали голяма отговорност, успеваемост и мотивация, в резултат на което са постигнатите високи резултати.

Обучението на курсантите продължава по утвърдения учебен план, до явяването им на държавен изпит.

Снимки: 12-та авиобаза / Ирена Ангелова

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС с авиационен празник на 25 юни
Следваща публикация
Български изтребител е работил по самолета-нарушител
129 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

L-39 – днес и утре в България

Днес на въоръжение в българските ВВС остават 12 реактивни учебно-тренировъчни самолета L-39ZA, но само половината от тях са с удължен ресурс и преминали основен ремонт за да се поддържат в летателна годност.

Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС, се провали. Тя е била прекратена със заповед на военният министър от 2 май 2018 г.

Приключва тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”

По време на тренировката „Ramstein Guard BGR 2019”, която приключва утре, 4 октомври 2019 г., бяха извършени съвместни тренировки между формирования от изтребителната авиация, щурмовата авиация, ЗРВ и РТВ на българските Военновъздушни сили в условията на радиоелектронни смущения. Това съобщават от ВВС.

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Меню