Руски Су-25 се сблъска с далекопровод

891 прочитания

Щурмовият самолет на руските ВКС е катастрофирал край Белгород при сблъсък с далекопровод

Руски военен самолет Су-25 е катастрофирал край Белгород на 17 юни 2022 г., след като при полет на пределно ниска височина се сблъскал с трасето на електрически далекопровод, съобщава ТАСС.

 

Според агенцията пилотът е оцелял след катастрофата, но самолетът е загубен.

Белгород е в близост до границата с Украйна, а Су-25 се използват активно от руските ВКС във войната, която започнаха на украинска територия.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Словакия e готова да прати своите МиГ-29 на Украйна…
Следваща публикация
В румънски води бе открит свален украински БЛА
891 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подписаха договор за първите серийни МиГ-35

МО на Русия и ОАК подписаха договор за доставка на първите шест серийни изтребители МиГ-35. Договорът бе обявен в рамките на военното изложение Армия-2018, което се провежда в момента в Кубинка, край Москва.

Договорът за Су-25 забуксува

Договорът за ремонт, удължаване на ресурса и малка модернизация на част от българските щурмови самолети Су-25 започва да буксува и има реалистични опасения, че е възможно той да не се реализира въобще.

Заради беларуския ремонт на Су-25 Народното събрание прие законови промени

Чрез законови промени в последния момент, Народното събрание даде възможността МО само да си издава разрешения за експорт на въоръжение, като по такъв начин се преодолява патовата ситуация около ремонта на Су-25 в Беларус. Това стана днес, 31 юли 2019 г.

Авиацията на Армия-2018

Отбранителното изложение или както официално се именува, „международен военно-технически форум“, се проведе от 22 до 26 август 2018 г. в конгресно-изложбения център „Патриот“ до Кубинка, недалеч от Москва, а авиационните демонстрации бяха на военното летище в Кубинка. Заедно с това се провеждаха и редовни демонстрации на сухопътна техника с бойни стрелби на близкия полигон Алабино.

Меню