Утре – въздушен празник по случай 110 години военна авиация у нас

492 прочитания

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители утре, събота (25 юни 2022 г.) от 09,30 часа като домакин на авиационен празник по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

Официалното откриване на авиационното събитие ще бъде в 11,00 часа, когато ще започне 3-часовата интензивна и богата летателна програма.

Гостите на празника ще наблюдават формации от самолети и висш пилотаж, изпълнение на елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J Spartan, L-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS 532AL Cougar, AS 565 Panther и Bell 206. Българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще представят своите умения и способности.

След финала на всяка задача във въздуха самолетите и вертолетите ще рулират в непосредствена близост до линията на публиката, така че малките зрители да могат да наблюдават техниката.

Организаторите предвиждат в програмата и други специални изненади, които ще запазят в тайна за празничния ден, съобщават още от МО.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски.

В отделни центрове посетителите ще могат да разгледат и научат повече за дейността, авиационното оборудване на самолетите и професионалните отговорности на различните специалисти от състава на ВВС.

В кратките почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще представи богат репертоар на военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен.

Поради очаквания натоварен трафик в деня от МВР препоръчват посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.

На 25 юни (събота) БДЖ ще осигури осем допълнителни влака, които ще пътуват между Пловдив и Граф Игнатиево, за да бъде осигурен удобен превоз за посетителите на военновъздушната база. Ето влаковете и техните часова на пристигане и заминаване:

  • Крайградски пътнически влак № 82280 от Пловдив за Граф Игнатиево, който ще заминава от Пловдив в 08,40 часа и ще пристига в Граф Игнатиево в 09,02 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82281 от Граф Игнатиево за Пловдив, който ще тръгва от Граф Игнатиево в 09,07 часа и ще пристига в Пловдив в в 09,29 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82282 от Пловдив за Граф Игнатиево, който ще заминава от Пловдив в 09,35 часа и ще пристига в Граф Игнатиево в 09,57 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82283 от Граф Игнатиево за Пловдив, който ще тръгва от Граф Игнатиево в 10,20 часа и ще пристига в Пловдив в в 10,42 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82284 от Пловдив за Граф Игнатиево, който ще заминава от Пловдив в 14,55 часа и ще пристига в Граф Игнатиево в 15,20 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82285 от Граф Игнатиево за Пловдив, който ще тръгва от Граф Игнатиево в 15,24 часа и ще пристига в Пловдив в в 15,46 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82286 от Пловдив за Граф Игнатиево, който ще заминава от Пловдив в 15,49 часа и ще пристига в Граф Игнатиево в 16,11 часа;
  • Крайградски пътнически влак № 82287 от Граф Игнатиево за Пловдив, който ще тръгва от Граф Игнатиево в 16,15 часа и ще пристига в Пловдив в в 16,39 часа.

За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.

Областна дирекция на МВР – гр. Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09,00 до 15,00 часа.

При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово – гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният: с. Царимир – с. Церетелево – с. Неделево – с. Голям Чардак – с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед необходимите мерки за сигурност в района на авиобаза няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние или пренасящи алкохол и много обемист багаж.

Организаторите приканват всички посетители да следват стриктно указанията на органите на реда и разпоредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС приземиха самолет-нарушител в рамките на мисията „ер полисинг“
Следваща публикация
ВВС с авиационен празник на 25 юни
492 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

Меню