Два вертолета участват в гасенето на големия горски пожар в Пазарджишко

157 прочитания

Два вертолета с екипажи от 24-а авиобаза Крумово от състава на ВВС оказват съдействие в погасяването на големия горски пожар в землището на село Лесичово, Община Лесичово, област Пазарджик днес, 22 юли 2022 г., съобщават от МО.

Малко след 07,00 часа тази сутрин от авиобазата излетя вертолет AS 532AL Cougar и извърши първоначално разузнаване на местността, релефа, метеорологичните и въздушните условия в района на пожара. След 10,00 часа в гасенето от въздуха се включи и един Ми-17.

Екипажите помагат на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”, с която са снабдени вертолетите. Пълненето с вода се извършва от язовир „Тополница“.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават да участват в гасенето на пожари
Следваща публикация
Вторите осем F-16 ще ни струват $1,32 млрд.
157 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция се споразумя за 70 броя OH-58D

Гръцкото правителство е решило да приеме офертата на САЩ за 70 броя употребявани разузнавателно-ударни вертолети OH-58D Kiowa Warrier. Вертолетите формално се подаряват, но покрай тях има други разходи, които гръцката страна ще плати.

TAI показва новите си вертолетни проекти

Turkish Aerospace Industries (TAI) демонстрира новите си вертолетни проекти в рамките на отбранителното изложение IDEF, което се провежда в Истанбул. Това съобщава Flightglobal.

Меню