Два вертолета участват в гасенето на големия горски пожар в Пазарджишко

159 прочитания

Два вертолета с екипажи от 24-а авиобаза Крумово от състава на ВВС оказват съдействие в погасяването на големия горски пожар в землището на село Лесичово, Община Лесичово, област Пазарджик днес, 22 юли 2022 г., съобщават от МО.

Малко след 07,00 часа тази сутрин от авиобазата излетя вертолет AS 532AL Cougar и извърши първоначално разузнаване на местността, релефа, метеорологичните и въздушните условия в района на пожара. След 10,00 часа в гасенето от въздуха се включи и един Ми-17.

Екипажите помагат на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”, с която са снабдени вертолетите. Пълненето с вода се извършва от язовир „Тополница“.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в подкрепа на действията на място по гасене на огъня.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават да участват в гасенето на пожари
Следваща публикация
Вторите осем F-16 ще ни струват $1,32 млрд.
159 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кения поръча C-27J и AW139

Кения е поръчала тактически-транспортни самолети C-27J Spartan и транспортни вертолети AW139. И двете сделки са с италианската компания Leonardo. Това съобщават медии в африканската страна.

Австрия търси нови леки многоцелеви вертолети

На 21 август 2017 г., МО на Австрия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на 12 леки двудвигателни многоцелеви вертолети. Отговорите трябва да се получат до 26 септември. Това съобщава IHS Jane’s.

Швеция използва Gripen срещу горските пожари

Шведски ВВС се принудиха да използват многоцелевия изтребител Gripen за борба с големите горски пожари, които бушуват в момента в северната страна. Самолетът е бомбардирал малки пожари на военен полигон с добри резултати.

Меню