ВВС продължи да участва в гасенето на пожари в страната

67 прочитания

И днес, 24 юли 2022 г. Военновъздушните сили продължиха да оказват помощ в гасенето на пожар. Това съобщиха от там.

Три часа и половина вертолет AS 532AL Cougar излива вода във вътрешността на пожара между селата Стрелци и Сърнегор, община Брезово, област Пловдив. Машината се включи в пожарогасенето малко след 07,30 часа. Пожарът възникна вчера следобед, като снощи от 19,40 до 21,10 часа вертолет Cougar облита района и извърши15 пуска на общо 24 тона вода.

При изключително трудни метеорологични условия – високи температури и непрекъсната рязка промяна на посоката на вятъра, днес екипажът на вертолета Cougar направи 45 пуска заливайки огнената стихия с 72 тона вода. Благодарение на незаменимата помощ от въздуха пожарът беше максимално ограничен, въпреки промените в посоката на вятъра.

Вертолет AS 532 AL Cougar е използван за първи път за пожарогасене на 7 август 2020 г. в района на община Твърдица, област Сливен. От тогава до сега той е използван за гасене на десетки пожари в различни райони на страната. Разполага с противопожарен контейнер с външно окачване „bambi bucket”, с вместимост до 2 тона вода.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Заков се заинтересува за качеството на модернизация на авиобаза Безмер
Следваща публикация
ВВС продължават да участват в гасенето на пожари
67 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг”

Министерството на отбраната призна, че има сериозни проблеми в осигуряването на мисията „ер полисинг” в рамките на интегрираната система за ПВО и ПРО на НАТО. Това се чете в Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили, който правителството прие на 16 май 2018 г.

Командирът на ВВС участва в симпозиум на НАТО

На 2 и 3 юли 2018 г. в Щаба на Съюзното въздушно командване на НАТО (СВК) в Рамщайн се проведе Симпозиум на командващите на Военновъздушните сили на страните-членки на НАТО. Това съобщават от ВВС.

Меню