ВВС продължи да участва в гасенето на пожари в страната

66 прочитания

И днес, 24 юли 2022 г. Военновъздушните сили продължиха да оказват помощ в гасенето на пожар. Това съобщиха от там.

Три часа и половина вертолет AS 532AL Cougar излива вода във вътрешността на пожара между селата Стрелци и Сърнегор, община Брезово, област Пловдив. Машината се включи в пожарогасенето малко след 07,30 часа. Пожарът възникна вчера следобед, като снощи от 19,40 до 21,10 часа вертолет Cougar облита района и извърши15 пуска на общо 24 тона вода.

При изключително трудни метеорологични условия – високи температури и непрекъсната рязка промяна на посоката на вятъра, днес екипажът на вертолета Cougar направи 45 пуска заливайки огнената стихия с 72 тона вода. Благодарение на незаменимата помощ от въздуха пожарът беше максимално ограничен, въпреки промените в посоката на вятъра.

Вертолет AS 532 AL Cougar е използван за първи път за пожарогасене на 7 август 2020 г. в района на община Твърдица, област Сливен. От тогава до сега той е използван за гасене на десетки пожари в различни райони на страната. Разполага с противопожарен контейнер с външно окачване „bambi bucket”, с вместимост до 2 тона вода.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Заков се заинтересува за качеството на модернизация на авиобаза Безмер
Следваща публикация
ВВС продължават да участват в гасенето на пожари
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Унгария пенсионира Ми-8Т

Унгарските ВВС официално свалиха от въоръжение военно-транспортните вертолети Ми-8Т. Това стана на церемония провела се…

Италия представи концепцията си за заместник на AW129

Италианските въоръжени сили разкриха как ще изглежда заместникът на сега експлоатирания щурмови вертолет AW129 Mangusta (на служба известен като AH-129D). Машината, която ще се разработи от Leonardo ще бъде идеологическо развитие на AW129, но ще се опира на технологиите на транспортния AW149.

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Меню