ВВС продължи да участва в гасенето на пожари в страната

62 прочитания

И днес, 24 юли 2022 г. Военновъздушните сили продължиха да оказват помощ в гасенето на пожар. Това съобщиха от там.

Три часа и половина вертолет AS 532AL Cougar излива вода във вътрешността на пожара между селата Стрелци и Сърнегор, община Брезово, област Пловдив. Машината се включи в пожарогасенето малко след 07,30 часа. Пожарът възникна вчера следобед, като снощи от 19,40 до 21,10 часа вертолет Cougar облита района и извърши15 пуска на общо 24 тона вода.

При изключително трудни метеорологични условия – високи температури и непрекъсната рязка промяна на посоката на вятъра, днес екипажът на вертолета Cougar направи 45 пуска заливайки огнената стихия с 72 тона вода. Благодарение на незаменимата помощ от въздуха пожарът беше максимално ограничен, въпреки промените в посоката на вятъра.

Вертолет AS 532 AL Cougar е използван за първи път за пожарогасене на 7 август 2020 г. в района на община Твърдица, област Сливен. От тогава до сега той е използван за гасене на десетки пожари в различни райони на страната. Разполага с противопожарен контейнер с външно окачване „bambi bucket”, с вместимост до 2 тона вода.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Заков се заинтересува за качеството на модернизация на авиобаза Безмер
Следваща публикация
ВВС продължават да участват в гасенето на пожари
62 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стрелби на Графа

Малко, но от сърце! Това е може би най-точното определение за тазгодишните стрелби с управляеми…
alt

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА – 1

Евгени АНДОНОВ разказва за един от най-старателно скриваните моменти от развитието на ВВС на НРБ през 70-те и 80-те години, а именно създаването на възможности българските бойни самолети да използват ядрено оръжие и обучението на летателния и техническия състав за това.

ВВС получиха ремонтиран L-410

Военновъздушните сили получиха своя първи ремонтиран военно-транспортен самолет L-410UVP-E. Машината е кацнала около 15,30 часа днес, 30 януари 2019 г., на летище София. Това съобщават от ВВС.

Стартира съвместната подготовка „Green Bridge 2018”

Екипажи на изтребители МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и F-16 от състава на гръцката авиобаза Неа Анхиалос, започват от днес, 11 септември 2018 г., участието си в съвместни полети „Green Bridge 2018”.

Меню