ВВС гасят пожар в Родопите

116 прочитания

По искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и днес, 27 юли 2022 г., вертолет Ми-17 в продължение на 2 часа и 55 минути оказва помощ на пожарникарите, горските работници и доброволците в гасенето на пожар в района на град Девин, област Смолян. Това съобщиха от ВВС.

Тази сутрин беше получено ново искане за оказване на помощ в гасенето на нововъзникнал пожар между селата Тешел и Гьоврен, област Смолян.

Вертолет Ми-17 излетя в 8,53 часа от 24-а авиобаза Крумово и в продължение на почти 3 часа участва в борбата с огнената стихия. След направени 16 пуска и 32 тона хвърлена вода пожарът беше овладян.

Свързани теми

Предишна публикация
Заков се оправда с ВВС за неприетия от МС проект за още F-16
Следваща публикация
Заков внася в МС проекта за инвестиционен разход за следващите F-16
116 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Предизвестен инцидент

На 26 април 2012 г. сутринта при излитане за полет в рамките на българско-американското учение „Тракийска звезда 2012” се разби двуместен учебно-тренировъчен изтребител МиГ-29УБ. Какво, как и защо се случи в тази априлска сутрин? На тези въпроси се опитва да отговори Красимир ГРОЗЕВ.

Статията е публикувана оригинално в сп. АЕРО бр. 45 (май 2012 г.)  

Индия търси нови морски вертолети

Индия пусна запитване за информация (RFI) за доставка на общо 234 вертолети предназначени за ВМС на страната. Това съобщава Flightglobal.

Първи полет на Ка-52М

Днес 10 август 2020 г., руското министерство на промишлеността и търговията обяви, че модернизират боен…
Меню