ВВС гасят пожар в Родопите

116 прочитания

По искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и днес, 27 юли 2022 г., вертолет Ми-17 в продължение на 2 часа и 55 минути оказва помощ на пожарникарите, горските работници и доброволците в гасенето на пожар в района на град Девин, област Смолян. Това съобщиха от ВВС.

Тази сутрин беше получено ново искане за оказване на помощ в гасенето на нововъзникнал пожар между селата Тешел и Гьоврен, област Смолян.

Вертолет Ми-17 излетя в 8,53 часа от 24-а авиобаза Крумово и в продължение на почти 3 часа участва в борбата с огнената стихия. След направени 16 пуска и 32 тона хвърлена вода пожарът беше овладян.

Свързани теми

Предишна публикация
Заков се оправда с ВВС за неприетия от МС проект за още F-16
Следваща публикация
Заков внася в МС проекта за инвестиционен разход за следващите F-16
116 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две компании са заявили желание за поддръжка на флотските AS 565

Две компании са подали заявления за участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за Интегрирана логистична поддръжка на вертолетите AS 565 и AS 356 от състава на българските ВМС.

Стрелби на Графа

Малко, но от сърце! Това е може би най-точното определение за тазгодишните стрелби с управляеми…

ВВС отбелязват празника си с церемонии и дни на отворените врати

На 16 октомври отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия боен полет. По повод празника в авиобазите на ВВС ще бъдат организирани дни на отворените врати. Това съобщават от ВВС.

Меню