Ми-17 потушава горски пожар в община Панагюрище

49 прочитания

Вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили оказва съдействие в погасяването на голям горски пожар, днес, 8 август. Това съобщиха от МО.

Огънят гори в иглолистна гора в землищата на селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, област Пазарджик.

В 17,14 часа от авиобазата излетя вертолет Ми-17. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

За пореден път това лято техника и военнослужещи от ВВС оказват подкрепа при гасене на пожари по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, се казва още в съобщението на МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Започва съвместната тренировка „Тракийска пепелянка 2022”
Следваща публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
49 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

Първи полети за годината в Безмер

Днес, 17 януари се изпълниха първите полети за 2019 г. в авиобаза Безмер. Заместник-командирът на базата подполковник Милен Димитров с началника на щаба на авиационната ескадрила майор Радостин Люцканчев изпълниха полет в зона и по маршрут на пределно малка височина, с което дадоха началото на летателната дейност за годината. Това съобщиха от ВВС.

Меню