Ми-17 потушава горски пожар в община Панагюрище

50 прочитания

Вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили оказва съдействие в погасяването на голям горски пожар, днес, 8 август. Това съобщиха от МО.

Огънят гори в иглолистна гора в землищата на селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, област Пазарджик.

В 17,14 часа от авиобазата излетя вертолет Ми-17. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

За пореден път това лято техника и военнослужещи от ВВС оказват подкрепа при гасене на пожари по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, се казва още в съобщението на МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
Следваща публикация
Започва съвместната тренировка „Тракийска пепелянка 2022”
50 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ

Министерство на отбраната ще направи нов опит за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Документи за това трябва да се внасят до 2020 г. в Националната агенция за оценка и акредитация (НАОА). Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

Меню