Ми-17 потушава горски пожар в община Панагюрище

49 прочитания

Вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили оказва съдействие в погасяването на голям горски пожар, днес, 8 август. Това съобщиха от МО.

Огънят гори в иглолистна гора в землищата на селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, област Пазарджик.

В 17,14 часа от авиобазата излетя вертолет Ми-17. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

За пореден път това лято техника и военнослужещи от ВВС оказват подкрепа при гасене на пожари по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, се казва още в съобщението на МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
Следваща публикация
Започва съвместната тренировка „Тракийска пепелянка 2022”
49 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Стартираха анализите във формированията на ВВС

Днес, 10 януари 2018 г., се проведе анализът на дейността през изминалата 2017 г. във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия с участието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от ВВС.

Прекратиха обществената поръчка за доставка на леки учебни самолети за ВВС

С решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов № 43 от 30.03.2018 г., публикувано днес, 4 април 2018 г., процедурата на Министерството на отбраната за придобиване на лек витлов учебно-тренировъчен самолет беше прекратена.

Меню