Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище

172 прочитания

Два вертолета Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово участват в гасенето на големия горски пожар между селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, Област Пазарджик и днес, 9 август 2022 г. Това съобщиха от МО.

Техниката и военнослужещите се включват по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, за да помогнат в локализирането и погасяването на огъня.

Вчера вечерта с един Ми-17 бе извършено разузнаване и пожарогасене от въздуха. След  направени 19 захода и над 47 тона хвърлена вода, вертолетът се прибра в района на авиобазата. Водовземането се извършва от река Тополница.

При изпълнението на задачата се спазват строго мерките за безопасност при зависване и пълнене на системата за гасене на пожари, както и мерките при полети на малка и пределно малка височина с отчитане на метеорологичните елементи и фактори, оказващи влияние върху полета, казват още от МО.

Свързани теми

Предишна публикация
Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище
Следваща публикация
Ми-17 потушава горски пожар в община Панагюрище
172 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ПСС се оплака от липса на спасителни вертолети

Планинска спасителна служба (ПСС) се оплака от липса на специализирани спасителни вертолети, което е наложило провеждане на изключително тежка спасителна операция в Пирин изцяло по земя.

Меню