ВВС продължават борбата с пожарите край Панагюрище

58 прочитания

Военнослужещи и техника от ВВС и Сухопътните войски продължават да оказват помощ при гасенето на пожарите в различни области на страната днес, 10 август 2022 г. Това съобщават от ВВС.

Трети ден вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово ще участва в гасенето на големия горски пожар в землището на селата Елшица и Левски, Община Панагюрище, Област Пазарджик.

Модул от 20 военнослужещи с пет автомобила от Втора механизирана бригада – Стара Загора от състава на Сухопътните войски подпомагат действията на пожарникарите за гасене на огъня в землището на старозагорското село Пъстрово.

В Област Хасково заради пожарите е обявено бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград. Там също се очаква военен хеликоптер и военнослужещи от Сухопътните войски да се включат в гасенето, по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Стоянов: МиГ-29 има ресурс за „ер полисинг” до средата на 2023 г.
Следваща публикация
Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище
58 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО стартира обществена поръчка за ремонт на Ми-17 и Ми-24

Министерство на отбраната стартира обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от обявлението, публикувано на сайта за обществени поръчки на МО.

Представят антология с поезия писана от авиатори

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Меню