И днес вертолет Ми-17 гасеше пожари в страната

76 прочитания

Вертолет Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч днес, 11 август 2022 г., в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Това съобщиха от МО.

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Вчера също бе натоварен ден за вертолетите от състава на ВВС. Хеликоптер Ми-17 трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица. Между 09,00 и 12,00 часа са извършени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед друг вертолет Ми-17 участва в гасенето на пожар, възникнал край пазарджишкото село Црънча. Между 13,30 и 16,00 часа са извършени седем пуска на 14 тона вода. След влошаване на метеорологични условия, машината се е завърнал в авиобазата.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира курс за приучаване на L-39ZA
Следваща публикация
Министър Стоянов: МиГ-29 има ресурс за „ер полисинг” до средата на 2023 г.
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Унгария ремонтира и модернизира Ми-24 в Русия

Осем унгарски щурмови вертолета Ми-24В/П в момента преминават през ремонт и модернизация в 419-ти авиоремонтен завод намиращ се в Санкт Петербург. Това съобщава IHS Janes.

Откриха отново Авиационната библиотека

Днес, 1 ноември 2019 г., се проведе тържественото откриване на обновената Авиационната библиотека на ВВС. Това съобщават от Военновъздушните сили.

Учебно-методически сбор по безопасност на полетите във ВВС

В съответствие с План за дейността на Военновъздушните сили през учебната 2019 г. и в изпълнение на заповед на командира на ВВС на 8 и 9 април 2019 г. в Боровец се провежда учебно-методически сбор по безопасност на полетите под ръководството на генерал-майор Цанко Стойков. Това се съобщава от ВВС.

Полетя първият сериен H160

Първият сериен вертолет Airbus Helicopters H160 изпълни дебютния си полет, като така се спази срока това да се случи преди тази Коледа. Това съобщава Flightglobal.

Още 114 Ка-52 за ВКС на Русия

Руското военно министерство официално оповести в началото на февруари 2018 г. своите планове за купуване на допълнителна партида от 114 бойни вертолета Ка-52. Според заместник-министъра на отбраната Юрий Борисов (отговарящ за закупуването на нови оръжейни системи), това е залегнало в плановете по новата руска програма за въоръженията в периода 2018 – 2027, очакваща финално одобрение всеки момент от президента Владимир Путин.

Меню