И днес вертолет Ми-17 гасеше пожари в страната

79 прочитания

Вертолет Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч днес, 11 август 2022 г., в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Това съобщиха от МО.

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Вчера също бе натоварен ден за вертолетите от състава на ВВС. Хеликоптер Ми-17 трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица. Между 09,00 и 12,00 часа са извършени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед друг вертолет Ми-17 участва в гасенето на пожар, възникнал край пазарджишкото село Црънча. Между 13,30 и 16,00 часа са извършени седем пуска на 14 тона вода. След влошаване на метеорологични условия, машината се е завърнал в авиобазата.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира курс за приучаване на L-39ZA
Следваща публикация
Министър Стоянов: МиГ-29 има ресурс за „ер полисинг” до средата на 2023 г.
79 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Договорът за Су-25 забуксува

Договорът за ремонт, удължаване на ресурса и малка модернизация на част от българските щурмови самолети Су-25 започва да буксува и има реалистични опасения, че е възможно той да не се реализира въобще.

Меню