И днес вертолет Ми-17 гасеше пожари в страната

78 прочитания

Вертолет Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч днес, 11 август 2022 г., в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Това съобщиха от МО.

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Вчера също бе натоварен ден за вертолетите от състава на ВВС. Хеликоптер Ми-17 трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица. Между 09,00 и 12,00 часа са извършени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед друг вертолет Ми-17 участва в гасенето на пожар, възникнал край пазарджишкото село Црънча. Между 13,30 и 16,00 часа са извършени седем пуска на 14 тона вода. След влошаване на метеорологични условия, машината се е завърнал в авиобазата.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира курс за приучаване на L-39ZA
Следваща публикация
Министър Стоянов: МиГ-29 има ресурс за „ер полисинг” до средата на 2023 г.
78 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две компании дават оферти за поддръжка на L-39

Българска и чешка компания са поканени да дадат оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Това се чете от протокола на комисията, публикуван на 24 юли 2018 г.

Предстоят стрелби на полигон Шабла

Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево ще проведат полети за изпълнение на отстрели, експериментални и бойни стрелби на зенитен полигон на Военновъздушните сили „Шабла“ в периода от 27 август до 31 август 2018 г. Това съобщават от ВВС.

Graf Tech MiG-29 bulaf

Авиобаза Граф Игнатиево работи в условията на извънредно положение

Летателната дейност на екипажите на самолети МиГ-29, носещи бойно дежурство, се провежда регулярно с цел поддържане на подготовката и носене на непрекъснато бойно дежурство. Това се казва в съобщение на МО, публикувано днес, 24 април 2020 г.

Меню