И днес вертолет Ми-17 гасеше пожари в страната

79 прочитания

Вертолет Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч днес, 11 август 2022 г., в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Това съобщиха от МО.

Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

Вчера също бе натоварен ден за вертолетите от състава на ВВС. Хеликоптер Ми-17 трети ден участва в гасенето на големия горски пожар в панагюрските села Левски и Елшица. Между 09,00 и 12,00 часа са извършени 20 захода за водопускане от въздуха и са изсипани 50 тона вода, след което машината се е завърнала в авиобазата.

Следобед друг вертолет Ми-17 участва в гасенето на пожар, възникнал край пазарджишкото село Црънча. Между 13,30 и 16,00 часа са извършени седем пуска на 14 тона вода. След влошаване на метеорологични условия, машината се е завърнал в авиобазата.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира курс за приучаване на L-39ZA
Следваща публикация
Министър Стоянов: МиГ-29 има ресурс за „ер полисинг” до средата на 2023 г.
79 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

База КУН отбеляза шестата си годишнина

Днес, 3 юни 2018 г. с общ строй на Базата за командване, управление и наблюдение (База КУН) на Военновъздушните сили беше отбелязана нейната шеста годишнина. Това съобщават от ВВС.

Ресорните комисии в НС дадоха зелена светлина на ВВВУ

Днес, 17 април 2017 г., две комисии в парламента – по отбрана и образовaние, подкрепиха предложения от Министерския съвет проект на решение за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия от 1 януари 2020 г. Това съобщава „Отбрана”.

МО се договори с Airbus Helicopters да прекрати арбитражното дело срещу употребяван вертолет

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и вицепрезидентът на Airbus Helicopters Серж Дюран подписаха днес, 23 май 2018 г., спогодба, с която се урежда спор, предмет на арбитражно дело за неуредени отношения между Министерството на отбраната и Airbus Helicopters по договор от 2005 г. за доставка на хеликоптери Cougar и Panther. Това съобщиха от МО.

Меню