ВВС извършиха медицинска евакуация на тежко пострадал

86 прочитания

Дежурен екипаж на вертолет AS 532AL Cougar от състава на Военновъздушните сили помогна днес, 27 август 2022 г., за медицинската евакуация на туристка, пострадала тежко при падане в труднодостъпния район на Стражите в Пирин планина. Това съобщиха от МО.

Вертолетът излетя в 15,21 часа от авиобаза Крумово. Екипажът успешно изпълни задачите по евакуиране на борда на вертолета и транспортиране на пострадалата жена до спешния медицински център в Разлог, където ще ѝ бъде оказана медицинска помощ. В 18,14 часа вертолетът кацна в авиобаза Крумово. Командир на екипажа бе майор Марин Тасков.

За пореден път военнослужещите от ВВС доказаха своя професионализъм при изпълнение на  задача  в помощ на населението, се казва в съобщението на МО.

За акцията съобщиха по-рано днес от Планинската спасителна служба. От там заявиха, че е получен сигнал за паднала туристка от източната страна на Голямата Стража. Върхът, който е последен от хребета Стражите, е труднодостъпен от всички страни, дори за опитни планинари. Спасителите подх­ождат към мястото на инцидента откъм Без­бог. По първоначални данни, пострадалата туристка е с тежка чере­пно-мозъчна травма.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокаст: Епизоди 18, 19 и 20
Следваща публикация
Стартира курс за приучаване на L-39ZA
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полша отново замисля модернизация на Ми-24

Полското военно министерство планира да започне диалог с потенциални доставчици за модернизацията на част от бойните вертолети Ми-24Д/В. Той ще се проведе от юли до септември 2019 г., като основната му цел е да се оцени изпълнимостта на проекта, които ще предвижда добавяне на ново оборудване и въоръжение.

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Меню