Двама летци със самостоятелен полет на L-39ZA

220 прочитания

Лейтенантите Димитър Ташев и Янул Димитров извършиха първия си самостоятелен полет на учебно-бойния самолет L-39ZA на 15 септември 2022 г. в рамките на курса за приучване на типа самолет в авиобаза Граф Игнатиево. Това   съобщиха от ВВС.

Етапът на самостоятелна летателна дейност започна, след като двамата обучаеми успешно преминаха контролните полети по-рано през днешния ден.

Началникът на курса майор Павел Джуров и другите двама инструктори майор Петър Милков и капитан Георги Чаушев ще продължат да водят цялостната им подготовка до покриване на всички изисквания за придобиване на степен за класна специалност „Военен пилот трети клас“ на L-39ZA.

Курсът на двамата млади летци стартира преди почти точно месец. Те са завършили ВВВУ през миналата година.

Свързани теми

Предишна публикация
Започва същинската част от ремонта и модернизацията на Граф Игнатиево
Следваща публикация
ВВВУ набира дарения за изграждане на паметник МиГ-21
220 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

България ще участва в многонационална програма за подготовка на летци за специални операции

Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Словения, Унгария и Хърватска за създаването на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции беше подписан днес, 4 октомври 2018 г., в Брюксел.

Меню