Двама летци със самостоятелен полет на L-39ZA

212 прочитания

Лейтенантите Димитър Ташев и Янул Димитров извършиха първия си самостоятелен полет на учебно-бойния самолет L-39ZA на 15 септември 2022 г. в рамките на курса за приучване на типа самолет в авиобаза Граф Игнатиево. Това   съобщиха от ВВС.

Етапът на самостоятелна летателна дейност започна, след като двамата обучаеми успешно преминаха контролните полети по-рано през днешния ден.

Началникът на курса майор Павел Джуров и другите двама инструктори майор Петър Милков и капитан Георги Чаушев ще продължат да водят цялостната им подготовка до покриване на всички изисквания за придобиване на степен за класна специалност „Военен пилот трети клас“ на L-39ZA.

Курсът на двамата млади летци стартира преди почти точно месец. Те са завършили ВВВУ през миналата година.

Свързани теми

Предишна публикация
Започва същинската част от ремонта и модернизацията на Граф Игнатиево
Следваща публикация
ВВВУ набира дарения за изграждане на паметник МиГ-21
212 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС, се провали. Тя е била прекратена със заповед на военният министър от 2 май 2018 г.

База КУН с нов командир

На тържествена церемония в присъствието на командира на ВВС, генерал-майор Цанко Стойков, днес, 10 май 2018 г., в Базата за командване, управление и наблюдение (КУН) се състоя предаването и приемането на длъжността „командир“ на военното формирование. Това съобщават от ВВС.

МО очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за поддръжка на МиГ-29

Министерство на отбраната очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители. Това се вижда от решение на военния министър Красимир Каракачанов от 6 март 2018 г.

Сбогом, моя любов!

Всяко нещо, което има начало, има и край. В България кариерата на еднодвигателния реактивен изтребител…
Меню