Откриха летателната тренировка „European Spartan Exercise 2022“

111 прочитания

Днес, 4 октомври 2022 г., в авиобаза Безмер с официална церемония беше обявено началото на международната летателна тренировка на самолети C-27 J „European Spartan Exercise 2022“ (ESE 2022). Това съобщиха от ВВС.

Пред строй на участващите екипажи от Република България, Италианската република, Република Литва и Румъния, полковник Милен Димитров, командир на авиобаза Безмер приветства участниците и им пожела успешни полети в подготовката и отлично изпълнени задачите.

От своя страна ръководителят на летателната тренировка ESE 2022 полковник Филип Ангелов и командир на авиобаза Враждебна, в която са на въоръжение българските самолети C-27J, изтъкна важността и значението за усъвършенстване на летателно-тактическата подготовка на екипажите от различните нации при изпълнение на съвместни задачи. Той отбеляза, че очаква шестата по ред летателна тренировка „European Spartan Exercise 2022“ да осигури възможност за динамична тренировъчна дейност в обхвата на пълния спектър от задачи с участието на C-27J.

Приветствие към участниците отправи и представителят на Европейската агенция по отбрана подполковник Виктор Брясков. Той подчерта ролята на Европейската агенция по отбрана за подпомагане на страните членове за развитие на техните отбранителни способности. Проектът C-27J е добър пример за коопериране на страните при усъвършенстване на подготовката на летателен и инженерно-технически състав.

Откриващата церемония завърши с традиционната обща снимка на участниците в ESE 2022.

Свързани теми

Предишна публикация
Темата с междинния изтребител отново влезе в общественото внимание
Следваща публикация
В Безмер стартира летателната тренировка „European Spartan Exercise 2022“
111 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС извършиха нова донорска задача

Вчера, 14 декември 2018 г., сутрин самолет C-27J Spartan от състава на транспортна авиогрупа Враждебна излетя за летище Варна в изпълнение на специална задача. Това съобщиха от МО.

От БСП атакуваха ремонта на Су-25 в Беларус

От БСП атакуваха решението на МО да се дадат българските щурмови самолети Су-25 за ремонт в Беларус. Критиката е насочена към начина на провеждане на процедурата, липсата на участие на „Авионамс” в нея и отказа да се сътрудничи с оригиналния руски производител.

L-410 поднови полетите си у нас

На 14 февруари 2019 г. се изпълни полет за летателно приемане на самолет L-410 с борден номер 068 от състава на 16-та транспортна авиационна група. Това съобщиха от ВВС.

Меню