Откриха летателната тренировка „European Spartan Exercise 2022“

98 прочитания

Днес, 4 октомври 2022 г., в авиобаза Безмер с официална церемония беше обявено началото на международната летателна тренировка на самолети C-27 J „European Spartan Exercise 2022“ (ESE 2022). Това съобщиха от ВВС.

Пред строй на участващите екипажи от Република България, Италианската република, Република Литва и Румъния, полковник Милен Димитров, командир на авиобаза Безмер приветства участниците и им пожела успешни полети в подготовката и отлично изпълнени задачите.

От своя страна ръководителят на летателната тренировка ESE 2022 полковник Филип Ангелов и командир на авиобаза Враждебна, в която са на въоръжение българските самолети C-27J, изтъкна важността и значението за усъвършенстване на летателно-тактическата подготовка на екипажите от различните нации при изпълнение на съвместни задачи. Той отбеляза, че очаква шестата по ред летателна тренировка „European Spartan Exercise 2022“ да осигури възможност за динамична тренировъчна дейност в обхвата на пълния спектър от задачи с участието на C-27J.

Приветствие към участниците отправи и представителят на Европейската агенция по отбрана подполковник Виктор Брясков. Той подчерта ролята на Европейската агенция по отбрана за подпомагане на страните членове за развитие на техните отбранителни способности. Проектът C-27J е добър пример за коопериране на страните при усъвършенстване на подготовката на летателен и инженерно-технически състав.

Откриващата церемония завърши с традиционната обща снимка на участниците в ESE 2022.

Свързани теми

Предишна публикация
Темата с междинния изтребител отново влезе в общественото внимание
Следваща публикация
В Безмер стартира летателната тренировка „European Spartan Exercise 2022“
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за доставка на Bambi Bucket за ВВС

Обществената поръчка за доставка на две подвесни вертолетни системи за гасене на пожар Bambi Bucket се е провалила. Това се вижда от решение на командира на ВВС, публикувано на сайта на Военновъздушните сили.

Екипажът на катастрофиралия Ми-17 е имал 17 – 18 часа във въздуха от началото на годината

Командирът на катастрофиралия вертолет Ми-17 капитан Пламен Панталеев е имал 18 часа нальот от началото на годината, а вторият пилот капитан Стоян Неделчев е имал 17 часа. Това бе съобщено на брифинг на командването на ВВС, който се проведе днес, 12 юни 2018 г. Въпреки мизерният им нальот, за сега водеща е версията за технически отказ.

Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

Меню