ВВС се включиха в гасене на пожар в Кърджалийско

92 прочитания

През целия ден днес, 3 ноември 2022 г., един вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово изпълнява специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на горски пожар в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Това съобщиха от ВВС.

След прекарани повече от шест часа във въздуха той направи 27 захода и хвърли 62 тона вода. Водовземането беше извършено от язовир „Домище“, община Джебел, област Кърджали.

За по-добра координация със земята в екипажа беше включен и представител на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали.

При изпълнението на задачата бяха спазвани строго мерките за безопасност при зависване и пълнене на подвесната система за гасене на пожари, както и мерките при полети на малка и пределно малка височина с отчитане на метеорологичните елементи и фактори оказващи влияние върху полета.

С бързата си реакция и създадена отлична организация военнослужещите за пореден път успяха да локализират пожара.

Снимка: Огнян Стефанов

Свързани теми

Предишна публикация
Народното събрание одобри проекта за покупка на още осем F-16
Следваща публикация
Министър Стоянов: Приоритет е стабилизация на изтребителната авиация
92 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

За първите шест месеца на годината ВВС са налетели под 2000 часа

Часовете във въздуха за целите Военновъздушни сили на България за първите шест месеца на 2018 г. са 1950. Това се чете в отчет за изпълненото от МО в областта на отбранителната политика, който бе публикуван на 21 септември 2018 г.

Черна гора получи последните два Bell 412

Въоръжените сили на Черна гора получиха последните два транспортни вертолета Bell 412, които се доставят в рамките на договор сключен в началото на годината.

Унгария пенсионира Ми-8Т

Унгарските ВВС официално свалиха от въоръжение военно-транспортните вертолети Ми-8Т. Това стана на церемония провела се…
Меню