ВВС гасиха с два Ми-17 горски пожари

107 прочитания

Военновъздушните сили се включиха с два вертолета Ми-17 в гасенето на големия горски пожар в Кърджелийско и сливенско. Това стана днес, 5 ноември 2022 г., съобщиха от МО.

В 13,12 часа вертолет Ми-17 излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари от типа „Бамби Бъкет”.

Втори вертолет Ми-17 излетя в 14,33 часа за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на село Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.

Участието на военнослужещите е по искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разрешение от началника на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата с обвинения по катастрофата с майор Терзиев
Следваща публикация
Народното събрание одобри проекта за покупка на още осем F-16
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Германия търси тежък транспортен вертолет

Германия започва процедура за избор на 45 до 60 тежки транспортни вертолета, която ще изправи един срещу друг Lockheed Martin и Boeing в състезание за поръчка, чиято стойност ще достигне около €4 млрд. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

Меню