ВВС гасиха с два Ми-17 горски пожари

105 прочитания

Военновъздушните сили се включиха с два вертолета Ми-17 в гасенето на големия горски пожар в Кърджелийско и сливенско. Това стана днес, 5 ноември 2022 г., съобщиха от МО.

В 13,12 часа вертолет Ми-17 излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари от типа „Бамби Бъкет”.

Втори вертолет Ми-17 излетя в 14,33 часа за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на село Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.

Участието на военнослужещите е по искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разрешение от началника на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата с обвинения по катастрофата с майор Терзиев
Следваща публикация
Народното събрание одобри проекта за покупка на още осем F-16
105 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

База КУН отбеляза шестата си годишнина

Днес, 3 юни 2018 г. с общ строй на Базата за командване, управление и наблюдение (База КУН) на Военновъздушните сили беше отбелязана нейната шеста годишнина. Това съобщават от ВВС.

Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters

Украинският парламент ратифицира договора между страната и Франция за продажба на 55 вертолета на Airbus Helicopters. Това дава възможност да се видят точните количества поръчана техника и финансовите условия.

Премиерът обеща възстановяване на ВВВУ до 6 май

Премиерът Бойко Борисов обеща Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) в Долна Митрополия да бъде възстановено до 6 май 2019 г. Това каза той днес, 2 април, при посещението си в Долна Митрополия.

Меню