ВВС гасиха с два Ми-17 горски пожари

102 прочитания

Военновъздушните сили се включиха с два вертолета Ми-17 в гасенето на големия горски пожар в Кърджелийско и сливенско. Това стана днес, 5 ноември 2022 г., съобщиха от МО.

В 13,12 часа вертолет Ми-17 излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари от типа „Бамби Бъкет”.

Втори вертолет Ми-17 излетя в 14,33 часа за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на село Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.

Участието на военнослужещите е по искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разрешение от началника на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата с обвинения по катастрофата с майор Терзиев
Следваща публикация
Народното събрание одобри проекта за покупка на още осем F-16
102 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Изгубен и намерен

Вече повече от седмица Въоръжените сили на България провеждат една уникална операция – изваждането на останките на изтребител Messerschmitt Bf 109 (популярно известен и като Me 109) от състава на Въздушните на Негово Величество войски (ВНВВ). Какво беше намерено под ливадите на самоковското село Марица, чий е бил самолетът и какво ще се случи с намерените останки?
На тези и други въпроси търсим отговор в настоящия материал.

ВВС са приключили работата по инвестиционния проект за новия изтребител

Военновъздушните сили са актуализирали Проектът за инвестиционен разход за покупката на нов боен самолет и са го предали в Министерство на отбраната. Това е заявил командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, цитиран от сайта otbrana.com.

Работник пострада в ТЕРЕМ „Летец”

Работник е пострадал при наземни изпитания в авиоремонтното предприятие ТЕРЕМ „Летец”, намиращо се в Северния район на летище София. Инженерът е пострадал при работа по вертолет Ми-24В от състава на българските ВВС.

Меню