ВВС гасиха с два Ми-17 горски пожари

106 прочитания

Военновъздушните сили се включиха с два вертолета Ми-17 в гасенето на големия горски пожар в Кърджелийско и сливенско. Това стана днес, 5 ноември 2022 г., съобщиха от МО.

В 13,12 часа вертолет Ми-17 излетя от авиобаза Крумово със задача да изпълни специален полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на огъня в района на връх Вейката в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали. Вертолетът е снабден с подвесна система за гасене на пожари от типа „Бамби Бъкет”.

Втори вертолет Ми-17 излетя в 14,33 часа за да окаже помощ за потушаването на пожар, възникнал в землището на село Мокрен, Сливенско, където огънят е обхванал смесена гора.

Участието на военнослужещите е по искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и разрешение от началника на отбраната.

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата с обвинения по катастрофата с майор Терзиев
Следваща публикация
Народното събрание одобри проекта за покупка на още осем F-16
106 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за ремонт на два L-39

Министерство на отбраната може да се похвали с още една провалена обществена поръчка свързана с поддръжката на авиацията. Вчера, 11 април 2019 г., бе прекратена процедурата за ремонт на два учебно-тренировъчни самолета L-39ZA.

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…

Константин Попов: Ще ми се процесите около изтребителя да вървят по-бързо

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов заяви, че му се ще процесите по избор на нов боен самолет да вървят по-бързо. Това заяви той днес, 29 ноември 2018 г. в сутрешния блок по БНТ1.

Меню