Стартира приема за ВВВУ

371 прочитания

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започна кампания по прием на курсанти за учебната 2023/2024 година. Това съобщи Валя Минкова, цитирана от БТА, старши експерт в учебното заведение.

За нуждите на Министерството на отбраната ще бъдат приети 18 курсанти в специализация „летец-пилот“ и още един в полза на вертолетния отряд на Министерството на вътрешните работи.

Обявени са и девет места за ръководител на полети, както и за специализациите „Летателни апарати и авиационни двигатели“ – девет места обучаеми, „Авиационни, електроприборни и автоматични системи“ – седем места и „Логистика на формированията от Военновъздушните сили“ – пет места.

Курсантите летци-пилоти ще завършват и пълен курс за придобиване на правоспособност за любител-пилот на самолет – PPL (A). По време на обучението си, което е на пълна държавна издръжка, всички курсанти получават лаптоп.

Първият ранен прием ще започне на 1 февруари 2023 г., добави Минкова. Документи за кандидатстване се подават всеки работен ден във ВВВУ „Георги Бенковски“, в Изнесения комплекс за авиационно обучение в Плевен (ИКАО), както и във военните окръжия по местоживеене на кандидата. Има възможност и за подаване на документи онлайн чрез сайта на училището.

БТА припомня, че преди седмица в присъствието на президента на Република България Румен Радев бе открит Изнесеният комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“. Предвижда се в него да се провеждат и приемните изпити на кандидат-курсантите.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 23
371 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

C-27J изпълни донорска задача

В изпълнение на заповеди на началника на отбраната генерал Андрей Боцев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков днес, 7 август 2018 г., сутринта самолет C-27J Spartan е изпълнил донорска задача. Това съобщават от ВВС.

Какво ще видим на големия открит летателен ден в Граф Игнатиево

Българските Военновъздушни сили организират днес, 29 юни 2019 г. голям открит летателен ден, който включва летателна програма с продължителност от близо три часа. Ето какво ще може да видим по време на програмата, която стартира точно в 11,30 часа:

Със семестриален изпит приключи летателния стаж на четвъртокурсниците в Долна Митрополия

Семестриален изпит по летателна подготовка се проведе във Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” с курсантите-летци 4-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”. Това съобщиха от базата.

Меню