Стартира приема за ВВВУ

264 прочитания

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започна кампания по прием на курсанти за учебната 2023/2024 година. Това съобщи Валя Минкова, цитирана от БТА, старши експерт в учебното заведение.

За нуждите на Министерството на отбраната ще бъдат приети 18 курсанти в специализация „летец-пилот“ и още един в полза на вертолетния отряд на Министерството на вътрешните работи.

Обявени са и девет места за ръководител на полети, както и за специализациите „Летателни апарати и авиационни двигатели“ – девет места обучаеми, „Авиационни, електроприборни и автоматични системи“ – седем места и „Логистика на формированията от Военновъздушните сили“ – пет места.

Курсантите летци-пилоти ще завършват и пълен курс за придобиване на правоспособност за любител-пилот на самолет – PPL (A). По време на обучението си, което е на пълна държавна издръжка, всички курсанти получават лаптоп.

Първият ранен прием ще започне на 1 февруари 2023 г., добави Минкова. Документи за кандидатстване се подават всеки работен ден във ВВВУ „Георги Бенковски“, в Изнесения комплекс за авиационно обучение в Плевен (ИКАО), както и във военните окръжия по местоживеене на кандидата. Има възможност и за подаване на документи онлайн чрез сайта на училището.

БТА припомня, че преди седмица в присъствието на президента на Република България Румен Радев бе открит Изнесеният комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“. Предвижда се в него да се провеждат и приемните изпити на кандидат-курсантите.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 23
264 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов: И мен ме е страх да летя в лошо време

„Така, че моите уважения към неразположението им (на военните пилоти – бел. ред.). Да, времето е лошо и мен ме е страх в такова време да летя, но летя, когато имам задача”, така премиерът Бойко Борисов коментира днес, 25 октомври 2017 г., вчерашния случай в авиобаза Граф Игнатиево.

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

Меню