Стартира приема за ВВВУ

307 прочитания

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започна кампания по прием на курсанти за учебната 2023/2024 година. Това съобщи Валя Минкова, цитирана от БТА, старши експерт в учебното заведение.

За нуждите на Министерството на отбраната ще бъдат приети 18 курсанти в специализация „летец-пилот“ и още един в полза на вертолетния отряд на Министерството на вътрешните работи.

Обявени са и девет места за ръководител на полети, както и за специализациите „Летателни апарати и авиационни двигатели“ – девет места обучаеми, „Авиационни, електроприборни и автоматични системи“ – седем места и „Логистика на формированията от Военновъздушните сили“ – пет места.

Курсантите летци-пилоти ще завършват и пълен курс за придобиване на правоспособност за любител-пилот на самолет – PPL (A). По време на обучението си, което е на пълна държавна издръжка, всички курсанти получават лаптоп.

Първият ранен прием ще започне на 1 февруари 2023 г., добави Минкова. Документи за кандидатстване се подават всеки работен ден във ВВВУ „Георги Бенковски“, в Изнесения комплекс за авиационно обучение в Плевен (ИКАО), както и във военните окръжия по местоживеене на кандидата. Има възможност и за подаване на документи онлайн чрез сайта на училището.

БТА припомня, че преди седмица в присъствието на президента на Република България Румен Радев бе открит Изнесеният комплекс за авиационно образование на ВВВУ „Георги Бенковски“. Предвижда се в него да се провеждат и приемните изпити на кандидат-курсантите.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС успешно транспортираха бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 23
307 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за ремонт на два L-39

Министерство на отбраната може да се похвали с още една провалена обществена поръчка свързана с поддръжката на авиацията. Вчера, 11 април 2019 г., бе прекратена процедурата за ремонт на два учебно-тренировъчни самолета L-39ZA.

Стрелби на Графа

Малко, но от сърце! Това е може би най-точното определение за тазгодишните стрелби с управляеми…
Меню