Първи самостоятелен полет на Су-25 за млад пилот

276 прочитания

На 10 март 2023 г. в авиобаза Безмер капитан Цветелин Пъловски, випуск 2016, изпълни първи самостоятелен полет на самолет Су-25К. Това съобщиха от авиобазата.

Капитанът е един от тримата обучаеми, стартирали през миналата година курс за приучване на самолет Су-25 на млад летателен състав. Летецът беше допуснат до изпълнение на самостоятелни полети след отлична оценка от проведения контролен полет по техника на пилотиране на средни височини от командира на 22-ра авиационна база полковник Милен Димитров.

Още много и безаварийни полети и броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията пожела на капитан Пъловски командирът на авиобазата полковник Димитров в присъствието на летателния и инженерно-техническия състав след изпълнения самостоятелен полет.

Началник на курса за приучване е командирът на авиационна ескадрила майор Радостин Люцканчев, а инструктор на младия пилот е заместник-командирът на авиационната ескадрила майор Илия Енчев. И двамата имат зад гърба си солиден опит и като пилоти, и като инструктори.

През изминалата година в авиобаза Безмер се проведоха паралелно три курса за приучване на самолет Су-25 на млад летателен състав. Първият от тях приключиха успешно капитаните Николай Георгиев, Владимир Икономов и Георги Енев. В близките месеци обучението си предстои да завършат и капитан Ивелин Ванчев и старши лейтенант Желязко Добрев.

До края на годината още един млад пилот – випуск 2020 ще започне курс за приучване на самолет Су-25 до достигане ниво на подготовка бойно използване по единично.

Реализираните курсове за приучване на самолет Су-25 допринесоха за осигуряване на приемственост между поколенията летателен състав в авиобаза Безмер и за натрупването на ценен опит както от младите пилоти, така и в организирането и провеждането на обучението.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството възлага на Държавният авиационен оператор дейността по HEMS
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 24
276 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС получи втори ремонтиран Ми-24

Авиобаза Крумово получи днес, 21 декември 2017 г., още един ремонтиран щурмови вертолет Ми-24. Така броя на изправните машини от този тип в базата достига до две.

Парашутни скокове в Балчик

Морският специален разузнавателен отряд проведе дневни парашутни скокове в района на летище Балчик. Това съобщиха…

Министър Каракачанов: МиГ-29 е по-добър от един от кандидатите за нов изтребител

„Самолетът МиГ-29 е по-добър от един от кандидатите от тези три държави (които ни предлагат изтребители – бел. ред.)”, това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 1 септември 2017 г., в сутрешния блок на bTV.

Меню