УТРЕ: Открит летателен ден в Долна Митрополия

380 прочитания

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия.

Авиационното събитие ще се проведе на утре, 25 март 2023 г. (събота) от 10,00 часа на летище Долна Митрополия.

От авиобазата канят всички любители и приятели на авиацията да споделят с тях празника.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Програмата за празничния ден включва тържествена церемония, която ще започне в 10,00 часа. Летателната програма е с начален час 11,00 часа. Пилотите от 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети Pilatus РС-9М, L-39ZA и Zlin Z242.

Във времето от 10,00 до 13,00 часа посетителите могат да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен. В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил Mercedes ACTROS, както и да разгледат оборудването му.

Свързани теми

Предишна публикация
Наградиха участниците в спасителната акция след земетресението в Турция
Следваща публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
380 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС, се провали. Тя е била прекратена със заповед на военният министър от 2 май 2018 г.

Меню