УТРЕ: Открит летателен ден в Долна Митрополия

392 прочитания

С открит летателен ден 12-та авиационна база ще отбележи своя празник и 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия.

Авиационното събитие ще се проведе на утре, 25 март 2023 г. (събота) от 10,00 часа на летище Долна Митрополия.

От авиобазата канят всички любители и приятели на авиацията да споделят с тях празника.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Програмата за празничния ден включва тържествена церемония, която ще започне в 10,00 часа. Летателната програма е с начален час 11,00 часа. Пилотите от 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети Pilatus РС-9М, L-39ZA и Zlin Z242.

Във времето от 10,00 до 13,00 часа посетителите могат да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен. В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил Mercedes ACTROS, както и да разгледат оборудването му.

Свързани теми

Предишна публикация
Наградиха участниците в спасителната акция след земетресението в Турция
Следваща публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
392 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът поиска президента Радев да поеме вината за инцидентите в авиацията

Премиерът Бойко Борисов поиска от Румен Радев, в качеството му на бивш командир на Военновъздушните сили, да поеме вината за инцидентите с летателни апарати от състава на ВВС. Това Борисов каза днес, 25 август 2018 г.

Граф Игнатиево с нов командир

Авиобаза Граф Игнатиево ще има нов командир в лицето на полковник Димитър Петров. Досегашният командир генерал Иван Лалов получава повишени в звание и ново назначение. Това стана ясно след днешното правителствено заседание, на което бяха предложени кадрови размествания в командването на въоръжените сили.

Представят антология с поезия писана от авиатори

На 10 октомври 2019 г. (четвъртък), от 18:30 ч., в Зала 1 на Централния военен клуб – София, ще бъде представена антологията „Поети, родени да летят“. Организатори са Командването на ВВС, Българското астронавтическо дружество – Пловдив и Издателство „Вион“.

Меню