16-та авиобаза с нов командир

320 прочитания

Вчера, 2 май 2023 г., в 16-та авиационна база се проведе церемония за сдаване и приемане на длъжността „Командир на авиобаза“. Настоящият командир полковник Филип Ангелов сдаде длъжността на подполковник Лазарин Лазаров, който със заповед на министъра на отбраната се назначава за командир на 16-а авиационна база, считано от 03.05.2023 г. и се повишава в следващо военно звание полковник. Това съобщиха от ВВС.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Филип Ангелов се освобождава от длъжност и от военна служба, и се зачислява в запаса. Актът по сдаването и приемането на длъжността се проведе в присъствието на комисия от Командването на ВВС, ръководена от заместник-командира на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

Личният състав на авиобазата благодари на полковник Филип Ангелов за ползотворната съвместна работа и пожелава успех, сили и воля на полковник Лазарин Лазаров в ръководството на личния състав за успешното развитие на авиобазата, се казва още в съобщението на ВВС.

На снимката, полковник Ангелов вляво, а полковник Лазаров е вдясно. 

Снимка: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
Следваща публикация
Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха ще заработи скоро
320 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

МО иска да ремонтира два L-39

Министерство на отбраната стартира вчера, 18 февруари 2019 г., обществена поръчка за ремонт на два реактивни учебно-тренировъчни самолета L-39ZA. Очакваната стойност на поръчката е малко над 8,33 млн. лева без ДДС.

Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ

Министерство на отбраната ще направи нов опит за възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Документи за това трябва да се внасят до 2020 г. в Националната агенция за оценка и акредитация (НАОА). Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от сайта otbrana.com.

МО пусна обществена поръчка за поддръжката на L-39

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Решението за това е от 9 май, а процедурата е публикувана днес, 15 май 2018 г.

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Меню