16-та авиобаза с нов командир

297 прочитания

Вчера, 2 май 2023 г., в 16-та авиационна база се проведе церемония за сдаване и приемане на длъжността „Командир на авиобаза“. Настоящият командир полковник Филип Ангелов сдаде длъжността на подполковник Лазарин Лазаров, който със заповед на министъра на отбраната се назначава за командир на 16-а авиационна база, считано от 03.05.2023 г. и се повишава в следващо военно звание полковник. Това съобщиха от ВВС.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Филип Ангелов се освобождава от длъжност и от военна служба, и се зачислява в запаса. Актът по сдаването и приемането на длъжността се проведе в присъствието на комисия от Командването на ВВС, ръководена от заместник-командира на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

Личният състав на авиобазата благодари на полковник Филип Ангелов за ползотворната съвместна работа и пожелава успех, сили и воля на полковник Лазарин Лазаров в ръководството на личния състав за успешното развитие на авиобазата, се казва още в съобщението на ВВС.

На снимката, полковник Ангелов вляво, а полковник Лазаров е вдясно. 

Снимка: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
Следваща публикация
Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха ще заработи скоро
297 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС с анализ за 2017 г.

Изминалата 2017 г. беше една динамична година, с многобройни предизвикателства и постигнати отлични резултати във всички направления от дейността на ВВС. Основният акцент бе върху индивидуалната и колективна подготовка на личния състав от Военновъздушните сили, което е видимо от резултатите в тази област. Това се казва в анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплина във ВВС, който бе направен днес, 17 януари 2018 г.

Стартира „Шабла 2020”

Днес, 8 юни 2020 г. стартират Съвместните бойни стрелби по въздушни и надводни цели „Шабла 2020“. Това съобщават от ВВС.

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Варианти, варианти…

На официалното представяне на щурмовите самолети Су-25 след завършване на ремонта и модернизацията, и приемането…
Меню