16-та авиобаза с нов командир

221 прочитания

Вчера, 2 май 2023 г., в 16-та авиационна база се проведе церемония за сдаване и приемане на длъжността „Командир на авиобаза“. Настоящият командир полковник Филип Ангелов сдаде длъжността на подполковник Лазарин Лазаров, който със заповед на министъра на отбраната се назначава за командир на 16-а авиационна база, считано от 03.05.2023 г. и се повишава в следващо военно звание полковник. Това съобщиха от ВВС.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Филип Ангелов се освобождава от длъжност и от военна служба, и се зачислява в запаса. Актът по сдаването и приемането на длъжността се проведе в присъствието на комисия от Командването на ВВС, ръководена от заместник-командира на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

Личният състав на авиобазата благодари на полковник Филип Ангелов за ползотворната съвместна работа и пожелава успех, сили и воля на полковник Лазарин Лазаров в ръководството на личния състав за успешното развитие на авиобазата, се казва още в съобщението на ВВС.

На снимката, полковник Ангелов вляво, а полковник Лазаров е вдясно. 

Снимка: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
Следваща публикация
Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха ще заработи скоро
221 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Събития в цялата страна по случай 12 април

Празникът на авиацията и космонавтиката ще бъде отбелязан със събития из цялата страна, включително дни на отворените врати във военни бази и празнични програми. Това ще стане утре, 12 април 2019 г.

ВВС отбелязват празника си на 16 октомври

С тържествени ритуали, концерт, ден на отворените врати във Враждебна и вход свободен в Музея на авиацията в Крумово, ще бъде отбелязан Празника на авиацията и ВВС. Всички събития ще станат факт на 16 октомври 2017 г. Това съобщават от МО.

Меню