16-та авиобаза с нов командир

115 прочитания

Вчера, 2 май 2023 г., в 16-та авиационна база се проведе церемония за сдаване и приемане на длъжността „Командир на авиобаза“. Настоящият командир полковник Филип Ангелов сдаде длъжността на подполковник Лазарин Лазаров, който със заповед на министъра на отбраната се назначава за командир на 16-а авиационна база, считано от 03.05.2023 г. и се повишава в следващо военно звание полковник. Това съобщиха от ВВС.

Със заповед на министъра на отбраната полковник Филип Ангелов се освобождава от длъжност и от военна служба, и се зачислява в запаса. Актът по сдаването и приемането на длъжността се проведе в присъствието на комисия от Командването на ВВС, ръководена от заместник-командира на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

Личният състав на авиобазата благодари на полковник Филип Ангелов за ползотворната съвместна работа и пожелава успех, сили и воля на полковник Лазарин Лазаров в ръководството на личния състав за успешното развитие на авиобазата, се казва още в съобщението на ВВС.

На снимката, полковник Ангелов вляво, а полковник Лазаров е вдясно. 

Снимка: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
Подписаха договор за доставка на шест медицински вертолета
Следваща публикация
Центърът за спешна медицинска помощ по въздуха ще заработи скоро
115 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…
Меню