Във ВВС стартираха учебната година

38 прочитания

Днес, 8 януари 2024 г., във формированията на Военновъздушните сили беше дадено началото на подготовката през новата година. Това съобщиха от ВВС.

В базите и подразделенията от състава на българските ВВС бяха проведени церемонии по откриването на учебния процес. Командирите на бази и подразделения представиха приоритетите и предизвикателствата в подготовката през новата година. Като най-важна предпоставка за постигането на успехи те определиха екипната работа и тясната координация между отделните структури. Те очертаха важните моменти по отношение на поддържането, придобиването и усъвършенстването на способностите, като отделиха специално внимание на задачите по участие в национални и международни учения и тренировки, и реализирането на проекти във връзка с модернизацията. Всички бяха единодушни, че годината се очертава да бъде динамична и особено важна за бъдещето на Военновъздушните сили.

Свързани теми

Предишна публикация
Първият медицински вертолет пристига на 15 януари 2024 г.
Следваща публикация
ВВС стартираха анализите за изминалата година
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС с анализ за 2017 г.

Изминалата 2017 г. беше една динамична година, с многобройни предизвикателства и постигнати отлични резултати във всички направления от дейността на ВВС. Основният акцент бе върху индивидуалната и колективна подготовка на личния състав от Военновъздушните сили, което е видимо от резултатите в тази област. Това се казва в анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплина във ВВС, който бе направен днес, 17 януари 2018 г.

Щурмовиците Су-25 са приземени

Флотът от щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС е приземен, поради изчерпване на междуремонтния им ресурс. Последните полети с типа са били изпълнени на 14 декември 2017 г. в Безмер.

Първият Су-25 замина за ремонт в Беларус

Първият щурмови самолет Су-25 от състава на българските ВВС е заминал днес, 28 август 2019 г., за основен ремонт в Беларус. Това научи АЕРО от собствени източници, като информацията бе потвърдена и от МО.

Меню