Във ВВС стартираха учебната година

42 прочитания

Днес, 8 януари 2024 г., във формированията на Военновъздушните сили беше дадено началото на подготовката през новата година. Това съобщиха от ВВС.

В базите и подразделенията от състава на българските ВВС бяха проведени церемонии по откриването на учебния процес. Командирите на бази и подразделения представиха приоритетите и предизвикателствата в подготовката през новата година. Като най-важна предпоставка за постигането на успехи те определиха екипната работа и тясната координация между отделните структури. Те очертаха важните моменти по отношение на поддържането, придобиването и усъвършенстването на способностите, като отделиха специално внимание на задачите по участие в национални и международни учения и тренировки, и реализирането на проекти във връзка с модернизацията. Всички бяха единодушни, че годината се очертава да бъде динамична и особено важна за бъдещето на Военновъздушните сили.

Свързани теми

Предишна публикация
Първият медицински вертолет пристига на 15 януари 2024 г.
Следваща публикация
ВВС стартираха анализите за изминалата година
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС с демонстрация пред Военния комитет на ЕС

Българските ВВС проведоха демонстрация на военни способности пред Военния комитет на Европейския съюз. Това стана факт днес, 26 април 2018 г., на територията на авиобаза Граф Игнатиево.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Меню