Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

80 прочитания

На 15 януари 2024 г. командирът на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев направи своя годишен анализ на дейността на авиобазата за 2023 г. пред офицерския състав. Това съобщиха от ВВС.

В своето експозе, командирът направи обстоен преглед на организационното изграждане, военното сътрудничество и основните мероприятия през изминалата година, като постави основен акцент върху нивото на летателната подготовка и изпълнението на основната задача на базата – носенето на непрекъснато бойното дежурство.

„Личният състав доказа решимостта си за осъществяване на надеждна охрана на въздушното пространство на Република България и участва успешно в редица национални и международни учения“, каза бригаден генерал Русев, като посочи като основен фактор за успешното изпълнение на основната мисия и всички задачи усилията на целия личен състав, добрата и ефективна организация на планиране, гъвкавостта и високото професионално ниво на инженерно-техническия състав.

„Въпреки ресурсните ограничения, недостига на резервни части, агрегати и консумативи, аз благодаря на нашите авиационни специалисти, че успешно решаваха текущите проблеми и поддържаха в изправност максимален брой авиационна техника за нуждите на ежедневната летателна дейност и носене на бойното дежурство по „Air Policing“.

Бригаден генерал Русев подчерта, че цялата изминалата година е протекла в условия на висока натовареност на ръководящ, летателен и осигуряващ състав, поради необходимостта за изпълнение на ежедневните задачи на две летища.

„Успяхме да изпълним на високо ниво на безопасност бойната ни мисия, взехме участие в двустранни летателни тренировки и проведохме регулярна летателна дейност от летище Пловдив паралелно с активно участие в развитие на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево, поетапна подготовка на летателен и инженерно-технически състав за нуждите на усвояването на новия самолет F-16, както и обучение на кадри за изграждане на нова организационна структура за защита на силите“ и допълни: „Оценявам високо всички положени усилия. Благодаря на летателния състав за волята и настойчивостта в поддържането на летателната подготовка в условията на ограничен авиационен ресурс и за денонощната ангажираност в интерес на националната ни мисия!“

Командирът обърна внимание и на основните акценти в дейността през настоящата година, като изрази надеждата си за продължаване на работата по изграждане на инфраструктурата в авиобазата със същите интензивни темпове.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС стартираха анализите за изминалата година
Следваща публикация
Министър Тагарев: Първият F-16 идва в България през следващата пролет
80 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Анализ в 24-та авиобаза

На 15 януари 2021 г. на летище Крумово се проведе годишен анализ на дейността на…

МО очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за поддръжка на МиГ-29

Министерство на отбраната очаквано избра РСК „МиГ” за изпълнител на поръчката за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители. Това се вижда от решение на военния министър Красимир Каракачанов от 6 март 2018 г.

МО стартира обществена поръчка за ремонт на Су-25

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт, удължаване на ресурса и обновяване на щурмовите самолети Су-25 от състава на ВВС на България.

Меню