Годишен анализ в авиобаза Граф Игнатиево

104 прочитания

На 15 януари 2024 г. командирът на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев направи своя годишен анализ на дейността на авиобазата за 2023 г. пред офицерския състав. Това съобщиха от ВВС.

В своето експозе, командирът направи обстоен преглед на организационното изграждане, военното сътрудничество и основните мероприятия през изминалата година, като постави основен акцент върху нивото на летателната подготовка и изпълнението на основната задача на базата – носенето на непрекъснато бойното дежурство.

„Личният състав доказа решимостта си за осъществяване на надеждна охрана на въздушното пространство на Република България и участва успешно в редица национални и международни учения“, каза бригаден генерал Русев, като посочи като основен фактор за успешното изпълнение на основната мисия и всички задачи усилията на целия личен състав, добрата и ефективна организация на планиране, гъвкавостта и високото професионално ниво на инженерно-техническия състав.

„Въпреки ресурсните ограничения, недостига на резервни части, агрегати и консумативи, аз благодаря на нашите авиационни специалисти, че успешно решаваха текущите проблеми и поддържаха в изправност максимален брой авиационна техника за нуждите на ежедневната летателна дейност и носене на бойното дежурство по „Air Policing“.

Бригаден генерал Русев подчерта, че цялата изминалата година е протекла в условия на висока натовареност на ръководящ, летателен и осигуряващ състав, поради необходимостта за изпълнение на ежедневните задачи на две летища.

„Успяхме да изпълним на високо ниво на безопасност бойната ни мисия, взехме участие в двустранни летателни тренировки и проведохме регулярна летателна дейност от летище Пловдив паралелно с активно участие в развитие на инфраструктурата на летище Граф Игнатиево, поетапна подготовка на летателен и инженерно-технически състав за нуждите на усвояването на новия самолет F-16, както и обучение на кадри за изграждане на нова организационна структура за защита на силите“ и допълни: „Оценявам високо всички положени усилия. Благодаря на летателния състав за волята и настойчивостта в поддържането на летателната подготовка в условията на ограничен авиационен ресурс и за денонощната ангажираност в интерес на националната ни мисия!“

Командирът обърна внимание и на основните акценти в дейността през настоящата година, като изрази надеждата си за продължаване на работата по изграждане на инфраструктурата в авиобазата със същите интензивни темпове.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС стартираха анализите за изминалата година
Следваща публикация
Министър Тагарев: Първият F-16 идва в България през следващата пролет
104 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Рекорден прием в Долна Митрополия за 2019 г.

Рекордните 15 курсанти по специалност „летец-пилоти” ще приеме през 2019 г. Националният военен университет (НВУ) „Васил Левски”. Това се чете в заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 8 януари 2019 г.

„Бъди войник“ прелетя през Пловдив

На 17 Октомври 2019 г. кампанията „Бъди войник“ стигна и до Пловдив. Освен наземния показ събитието в града се отличаваше със значително участие на Военновъздушните сили. В демонстрациите взеха участие вертолети Ми-24, AS 532 AL Cougar и самолети L-39, МиГ-29 и C-27J Spartan.

Меню