Първа зенитно-ракетна база с анализ за 2023 г.

81 прочитания

Днес, 17 януари 2024 г., се проведе Анализ на подготовката и състоянието на войсковия ред и дисциплината в Първа зенитно-ракетна база през изминалата 2023 г. На него присъства командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Това съобщиха ВВС.

В доклада си командирът на базата, полковник Цветелин Цонев, анализира извършената дейност през изминалата година и резултатите от изпълнението на поставените задачи. Основното, върху което постави акцент беше поддържането на непрекъснато бойно дежурство от формированията (като основна задача на базата), надграждането на подготовката на личния състав чрез участие в множество национални и международни учения и тренировки и извършването на инфраструктурни подобрения.

Като проблеми в дейността на базата, характерни и за цялата армия, полковник Цонев определи некомплекта на личен състав, ограничените материални и финансови средства и затруднената поддръжка на техниката. Въпреки затрудненията той подчерта, че благодарение на подкрепата на Командването на ВВС и проявения професионализъм и отговорност на личния състав, зенитно-ракетните формирования са изпълнили всички поставени задачи.

Командирът на Военновъздушните сили, генерал–майор Димитър Петров, благодари за усилията и отговорната работа на целия личен състав. Той със задоволство отбеляза, че при стрелбите на полигон Шабла разчетите са демонстрирали отлични умения:

„Разчитам командирите на формированията от базата да поддържат мотивацията на личния състав за служба в ЗРВ, да продължат дейностите за подобряване на битовите условия във военните формирования и усъвършенстването на езиковата подготовка във войските. От командването на ВВС ще се постараем в максимална степен да осигурим необходимите ви ресурси и заедно да доведем до успешен край проекта за придобиването на нова зенитно-ракетна техника“.

В заключение генерал-майор Петров заяви увереност, че Първа зенитно-ракетна база ще продължава да бъде сигурен защитник на въздушния суверенитет на страната и очаква достойно представяне на формированията й в планираните учения и тренировки през годината.

Свързани теми

Предишна публикация
Анализ и в 12-та авиобаза
Следваща публикация
Министър Гвоздейков: Първият медицински вертолет ще пристигне на 31 януари
81 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Какво се казва в отговорите на МО към Президентството

Вчера, 24 юли 2019 г., министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че повереното му министерство е изготвило 19-страници отговори на въпросите, които президентът Румен Радев отправи по сделката за покупка на F-16. Действително, снощи след 20 часа, на сайта на МО бе качен документ в pdf-формат, в който се съдържат 19 въпроса и отговори към тях.

Какво ново може да разберем по сделката за F-16 от този документ?

МО търси пиросредства за военната авиация

Министерство на отбраната пусна на 17 януари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на пиросредства в интерес на бойната авиация на България. Стойността на договора може да достигне до 1,05 млн. лева без ДДС.

Меню