Аеромедицинска задача за C-27J

73 прочитания

Днес, 6 февруари 2024 г., военнотранспортен самолет C-27J Spartan извърши медицински полет от Германия и обратно с цел транспортиране на дете, нуждаещо се от спешно лечение. Това съобщиха от ВВС.

Машината, с борден номер 071 от състава на 16-та авиационнна база, излетя от София за Хамбург в в 10,46 часа за осъществяване на авиомедицинска евакуация по искане на Министерството на здравеопазването – транспортиране за спешно лечение на дете до клиника в Германия. Самолетът успешно се е приземила там в 14,26 часа.

Екипажът на самолета е в състав: командир на екипажа майор Евгени Златанов, помощник-командир на екипажа капитан Дичко Узунов, борден инженер – капитан Митко Гергов и бордна домакиня – старши сержант Димитричка Вахлийска.

По време на полета детето беше придружено от медицинска сестра борден старшина Мария Борисова (ВМА-София) и медицински екип от СБАЛ по детски болести „проф. Иван Митев“ .

В 19,30 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София, като задачата по осъществяването на авиомедицинската евакуация беше изпълнена успешно, заявиха от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пристигна първият медицински вертолет
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 30
73 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Безмер с нов командир

Днес, 18 февруари 2019 г. в Базата за предно разполагане – Безмер се проведе тържествена церемония по смяна на командването. Досегашният командир на военното формирование полковник Валентин Иванов сдаде длъжността на своя заместник подполковник Милен Димитров. Това съобщават от ВВС.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Президентът връчи новите генералските пагони

Днес, 5 май 2018 г., в навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.

Меню