Аеромедицинска задача за C-27J

42 прочитания

Днес, 6 февруари 2024 г., военнотранспортен самолет C-27J Spartan извърши медицински полет от Германия и обратно с цел транспортиране на дете, нуждаещо се от спешно лечение. Това съобщиха от ВВС.

Машината, с борден номер 071 от състава на 16-та авиационнна база, излетя от София за Хамбург в в 10,46 часа за осъществяване на авиомедицинска евакуация по искане на Министерството на здравеопазването – транспортиране за спешно лечение на дете до клиника в Германия. Самолетът успешно се е приземила там в 14,26 часа.

Екипажът на самолета е в състав: командир на екипажа майор Евгени Златанов, помощник-командир на екипажа капитан Дичко Узунов, борден инженер – капитан Митко Гергов и бордна домакиня – старши сержант Димитричка Вахлийска.

По време на полета детето беше придружено от медицинска сестра борден старшина Мария Борисова (ВМА-София) и медицински екип от СБАЛ по детски болести „проф. Иван Митев“ .

В 19,30 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София, като задачата по осъществяването на авиомедицинската евакуация беше изпълнена успешно, заявиха от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пристигна първият медицински вертолет
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 30
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Крумово отбеляза 56 години от създаването си

Днес, 1 ноември 2017 г. на територията на военно формирование 32040 – Крумово бяха тържествено отбелязани 56 години от създаването на 44-ти вертолетен авиационен полк, който се явява първата вертолетна авиационна част в България и чийто наследник е 24-та авиационна база. Това съобщиха от базата.

Константин Попов: Ще ми се процесите около изтребителя да вървят по-бързо

Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов заяви, че му се ще процесите по избор на нов боен самолет да вървят по-бързо. Това заяви той днес, 29 ноември 2018 г. в сутрешния блок по БНТ1.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

Меню