Аеромедицинска задача за C-27J

64 прочитания

Днес, 6 февруари 2024 г., военнотранспортен самолет C-27J Spartan извърши медицински полет от Германия и обратно с цел транспортиране на дете, нуждаещо се от спешно лечение. Това съобщиха от ВВС.

Машината, с борден номер 071 от състава на 16-та авиационнна база, излетя от София за Хамбург в в 10,46 часа за осъществяване на авиомедицинска евакуация по искане на Министерството на здравеопазването – транспортиране за спешно лечение на дете до клиника в Германия. Самолетът успешно се е приземила там в 14,26 часа.

Екипажът на самолета е в състав: командир на екипажа майор Евгени Златанов, помощник-командир на екипажа капитан Дичко Узунов, борден инженер – капитан Митко Гергов и бордна домакиня – старши сержант Димитричка Вахлийска.

По време на полета детето беше придружено от медицинска сестра борден старшина Мария Борисова (ВМА-София) и медицински екип от СБАЛ по детски болести „проф. Иван Митев“ .

В 19,30 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София, като задачата по осъществяването на авиомедицинската евакуация беше изпълнена успешно, заявиха от ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Пристигна първият медицински вертолет
Следваща публикация
Авиокаст: Епизод 30
64 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

Омагьосаният кръг

Има една мъдрост без ясен автор, която гласи – „Каквото и да ти разправят, знай…
Меню