ВВС извършиха аеромедицинска евакуация

27 прочитания

Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan от състава на 16-та авиобаза беше задействан днес, 26 юни 2024 г., със задача осигуряване на медицински транспорт на пациент и съпровождащ медицински екип от летище София до летище Мюнхен, Германия. Това съобщиха от МО.

Самолетът е излетял в 10,06 часа от София и кацна на летище Мюнхен в 12,40 часа местно време. В 17,10 часа самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип и пациента беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Командир на екипажа е майор Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, борден инженер – майор Мирослав Пипев, старши сержант Биляна Тошкова и борден механик – редник Илиан Стоянов.

През вчерашния ден самолет C-27J също бе задействан за медицинска задача. Машината летя от София до Варна и обратно при създадена донорска ситуация за органна трансплантация.

Свързани теми

Предишна публикация
Първа реална мисия за българската система за HEMS
Следваща публикация
Първият български пилот приключи курса за обучение на F-16
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МиГ-29 тренират за парада над София (видео)

Министерство на отбраната разпространи кадри от кабината на изтребител МиГ-29, направени по време на днешната тренировка за въздушния парад, който трябва да се проведе на 6 май 2019 г. над София. Кадрите са правени с камера закрепена за шлема на левия воден в тройката МиГ-29. 

Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла

Вторият ден от стрелбите на зенитния полигон на ВВС Шабла, започна с разузнаване на времето и оценка на метеорологичната обстановка в района на летище Балчик, както и на ЗП „Шабла“. Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков заедно с командирът на Базата за предно разполагане „Безмер“ полковник Валентин Иванов извършиха разузнавателен полет със самолет Су-25. Това съобщиха от ВВС.

Меню