Наградени пилоти в авиобаза Враждебна

79 прочитания

Днес, 1 юли 2024 г., в района авиобаза Враждебна в тържествена обстановка се проведе награждаване на офицери от летателния състав на авиобазата, във връзка с постигнати високи успехи в професионалната им дейност. Това бе съобщено на профила на 16-та база в социалната мрежа Facebook.

Наградени днес са: майор Цветан Калайджиев, който има налетени над 3000 часа. Към момента майор Калайджиев лети като командир и инструктор на самолети L-410 и PC-12. Майор Стоян Барев и капитан Георги Пъшев с налетени по над 1000 часа. Майор Барев и капитан Пъшев летят като командири на самолет C-27J Spartan.

В знак на признателност, всеки един от тях беше удостоен лично от заместик-командира на авиобазата подполковник Пламен Дончев, който ги поздрави за постигнатите успехи и им пожела здраве, лично и семейно щастие, силна воля и енергия, за да продължават и занапред да се справят с бъдещите предизвикателства.

Свързани теми

Предишна публикация
ДАО с нов стар директор
Следваща публикация
C-27J извърши аеромедицинска евакуация
79 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

ELTA представи наземните си радари в София

Израелската компания Elta, част от държавната корпорация IAI (Israel Aerospace Industries), представи днес, 16 април 2019 г., своето портфолио от наземно базирани 3D радари.

Правителството даде 310 000 лв. целево, за оборудване на вертолети Cougar за гасене на пожари

Правителството одобри допълнителни разходи в размер 310 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. Средствата са необходими за привеждане на два броя вертолети AS 532AL Cougar в готовност за изпълнение на задачи по гасене на горски пожари от въздуха. Това е гласувано на заседанието от днес, 27 юни 2018 г.

Български C-27J участва на тренировка в Румъния

Днес, 12 май 2019 г. летателен и инженерно-технически състав от 16-а транспортна авиационна група се пребазира в Румъния с военно-транспортен самолет C-27J Spartan. Това съобщиха от ВВС.

Меню