Наградени пилоти в авиобаза Враждебна

57 прочитания

Днес, 1 юли 2024 г., в района авиобаза Враждебна в тържествена обстановка се проведе награждаване на офицери от летателния състав на авиобазата, във връзка с постигнати високи успехи в професионалната им дейност. Това бе съобщено на профила на 16-та база в социалната мрежа Facebook.

Наградени днес са: майор Цветан Калайджиев, който има налетени над 3000 часа. Към момента майор Калайджиев лети като командир и инструктор на самолети L-410 и PC-12. Майор Стоян Барев и капитан Георги Пъшев с налетени по над 1000 часа. Майор Барев и капитан Пъшев летят като командири на самолет C-27J Spartan.

В знак на признателност, всеки един от тях беше удостоен лично от заместик-командира на авиобазата подполковник Пламен Дончев, който ги поздрави за постигнатите успехи и им пожела здраве, лично и семейно щастие, силна воля и енергия, за да продължават и занапред да се справят с бъдещите предизвикателства.

Свързани теми

Предишна публикация
ДАО с нов стар директор
57 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Краят на прехващача МиГ-23 – част – 2

Силвия ЖЕЛЕВА предлага втората част от разказа на полковник о.р. инженер Петър Цветков за съдбата на самолета и хората, които свързаха службата и живота си с него.

Първи самолети, първа война

Днес близо 115 години след появата на това чудо авиацията с гордост всеки българин може да отбележи приноса на първите дейци на родното въздухоплаване, донесли в малка България последните достижения на чисто новата технология за летене с апарати, по-тежки от въздуха.

НАТО-вският E-3A AWACS достигна София

Самолет за далечно радиолокационно откриване и управление E-3A от състава на компонента на НАТО беше демонстриран днес, 5 юни 2018 г., на летище София. Машината с регистрация LX-N90453 кацна точно в 12,30 часа на столичното летище и се придвижи към стоянката където бе показана на представители на българското МО, ВВС и журналисти.

Меню