Наградени пилоти в авиобаза Враждебна

118 прочитания

Днес, 1 юли 2024 г., в района авиобаза Враждебна в тържествена обстановка се проведе награждаване на офицери от летателния състав на авиобазата, във връзка с постигнати високи успехи в професионалната им дейност. Това бе съобщено на профила на 16-та база в социалната мрежа Facebook.

Наградени днес са: майор Цветан Калайджиев, който има налетени над 3000 часа. Към момента майор Калайджиев лети като командир и инструктор на самолети L-410 и PC-12. Майор Стоян Барев и капитан Георги Пъшев с налетени по над 1000 часа. Майор Барев и капитан Пъшев летят като командири на самолет C-27J Spartan.

В знак на признателност, всеки един от тях беше удостоен лично от заместик-командира на авиобазата подполковник Пламен Дончев, който ги поздрави за постигнатите успехи и им пожела здраве, лично и семейно щастие, силна воля и енергия, за да продължават и занапред да се справят с бъдещите предизвикателства.

Свързани теми

Предишна публикация
ДАО с нов стар директор
Следваща публикация
C-27J извърши аеромедицинска евакуация
118 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира приема за ВВВУ

Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ започна кампания по прием на курсанти за учебната 2023/2024…

Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС

Приетият от Министерски съвет днес, 24 април 2019 г., „Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България” чертае картина на висока аварийност във ВВС, неизправна авиационна техника техника, остаряла инфраструктура и тежки проблеми в РТВ.

Катастрофата с Ми-17 породи политически престрелки

Вчерашната катастрофа с военен вертолет Ми-17, при която загинаха двама пилоти, очаквано породи политически престрелки и коментари, но от тях е трудно да се очаква нещо конструктивно за измъченото състояние на въоръжените ни сили.

ВВС участва в Platinum Lion

Вчера, 8 август 2018 г., екипажи и авиационна техника от състава на 24-та авиационна база взеха участие в заключителния етап на многонационалната съвместна подготовка Platinum Lion 2018. Това съобщават от ВВС.

Меню