Самолет C-27J извърши авиомедицинска евакуация

12 прочитания

Дежурен екипаж на самолет С-27J Spartan от състава на авиобаза Враждебна беше задействан днес, 17 октомври 2024 г., със задача да осигури медицински транспорт на тежко болно дете и съпровождащ медицински екип от Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“ – София. Това съобщиха от МО.

Командир на екипажа е капитан Георги Пъшев, помощник-командир – капитан Николай Калайджиев, борден инженер – капитан Митко Гергов, борден механик – младши сержант Илиан Стоянов и сътрудник – старши сержант Биляна Полянкова.

Самолетът е излетял от София в 10,10 часа. и е кацнал на Летище Щутгарт, Федерална република Германия, в 13,06 часа. В 17,46 часа самолетът се е приземил обратно на летище София, задачата по транспортирането на медицинския екип и пациента е била изпълнена успешно.

От МО уточняват, че екипажът е задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Свързани теми

Предишна публикация
MO изнесе подробности и обстоятелства във връзка с катастрофата 13 септември 2024 г.
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Чехия пенсионира своите Як-40

Чешките ВВС пенсионираха последните два реактивни самолета Як-40. Церемонията за това стана вчера, 2 септември…

България ще участва в многонационална програма за подготовка на летци за специални операции

Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България, Словения, Унгария и Хърватска за създаването на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции беше подписан днес, 4 октомври 2018 г., в Брюксел.

Катастрофа с Ан-26 в Казахстан

Военно-транспортен самолет на казахстанската служба за гранична охрана катастрофира при опит за кацане на Алмати.…
Меню