Умишлени действия на втория пилот са вече водеща версия за катастрофата на Germanwings

0 прочитания

Умишлени действия на втория пилот на фаталния полет 4U9525 са най-вероятната причина за катастрофата на германския Airbus A320. Това заявиха днес, 26 март 2015 г., френски прокурор, който се занимава с разследването и изпълнителният директор на Lufthansa Group.

„Причината за това е неясна, но вторият пилот умишлено е унищожил самолета и пътниците на борда му”, това заяви на пресконференция днес прокурорът на Марсилия Брис Робен.

„Действията за намаляване на височината, които са довели до катастрофата не може да са случаен акт. Няма явна причина вторият пилот да не допусне командира в пилотската кабина, няма и причина той да не отговори на повикванията на РВД”, заявява още прокурор Робен.

Брис Робен заявява, че командирът на полета, който в момента е идентифициран, като Патрик Зондехаймер, е напуснал кабината за да посети тоалетната. След това той не е допуснат обратно, въпреки че е опитал стандартния метод за това – чрез набиране на код и разрешаване на влизането от страна на пилота в кабината. Последвали са леки почуквания, след това по-силни, а накрая Зондехаймер се е опитвал да разбие врата.

„Повечето пътници не са разбрали какво се случва почти до самия край. Писъци се чуват само в края на записа. Смъртта им е била мигновена, предвид високата скорост на сблъсъка”, заявява още прокурорът на Марсилия.

Според него вторият пилот е бил в съзнание и няма признаци на някаква форма на физически проблем с него.

Тези изводи френската прокуратура прави на база на прослушването на записите от разговорите в пилотската кабина.

„Изглежда, че самолетът е разбит нарочно в земята от втория пилот. Явно, че той е отказал да пусне командира в пилотската кабина”, това заявява Карстен Споор, изпълнителен директор на Lufthansa Group.

Информация, че единият пилот не е допуснал другия до пилотската кабина малко преди катастрофата се появи рано тази сутрин от The New York Times, който се позова на собствен високопоставен източник.

Различни световни медии идентифицираха втория пилот като Андреас Лубиц, на 28 години, който е бил служител на Germanwings от 2013 г. За сега няма никакви явни индикации за евентуалните причини за деянието му.

Информацията бе посрещната с шок в авиационните среди. Няколко авиокомпании, сред които easyJet, Emirates, Air Canada и Norwegian Air веднага обявиха, че променят процедурите си и ще задължат по всяко време в пилотската кабина да има по двама души от екипажа. Тоест, когато един от пилотите напуска кабината на негово място ще влиза член от кабинния състав, най-вероятно главната стюардеса.  

Свързани теми

Предишна публикация
Вторият пилот в катастрофата на Germanwings е прикривал здравословното си състояние
Следваща публикация
Ан-2 катастрофира в Украйна при контрабанден полет
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню