Министър Ненчев: До края на месеца подписваме с Полша за МиГ-29

2 прочитания

“Няколко месеца преговаряхме много усилено с полската страна и смятам, че можем да подпишем договора още през този месец”, това заяви министъра на отбраната Николай Ненчев в интервю за агенция Reuters.

„Ще направим всичко възможно, за да намалим зависимостта си от Русия. България е единствената страна-членка на НАТО, която е на почти 90%  зависима от Русия. Това много ме безпокои“, казва още министър Ненчев в интервюто си.

„Трябва да ремонтираме шест от двигателите“, обяснява военният министър и посочва, че Полша е предложила оферта, която е по-изгодна от руската.

„След като видяхме колко агресивно подходи режимът на Путин към една суверенна държава, не можем да се чувстваме сигурни. Полша е наш партньор в НАТО, който е успял да се освободи от зависимостта си от Русия“, е цитиран да казва военният министър.

Николай Ненчев е отказал да коментира преговорите, които ще води за придобиване на нов изтребител. Според него на България трябва ескадрила бойни самолети, но е рано да се каже дали ще се говори за нови или употребявани машини.  

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата: Твърденията на министър Ненчев за предложен подкуп не са достоверни
Следваща публикация
Александър Александров: Полша няма лиценз за поддръжка на МиГ-29
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню