Sikorsky-Boeing представи концепция за нов щурмови вертолет

23 прочитания

Консорциума Sikorsky-Boeing, който участва заедно в програмата Future Vertical Lift (FVL) за създаване на нов вертолет за американската армия показа концепция за нов щурмови вертолет на базата на SB>1 Defiant.

Концепцията бе разкрита в промо видео публикувано на 10 април 2017 г. Щурмовият вертолет е ясно базиран на SB>1 Defiant, като има съосен носещ винт и бутащ винт в опашката. Явно и транспортната и бойната версия ще има голямо сходство в частите и системите. Щурмовият вариант разбира се има двуместна тандемна кабина, крило за поставяне на въоръжението и оръдие в носовата част.

Пентагона в момента работи по програмата FVL, която трябва да създаде изцяло нови вертолети за замяна на сега използваните от Армията на САЩ. Самата програма е разделена на две – FVL Medium за замяна на Apache и Black Hawk и FVL Heavy з замяна на Chinook.

Ударението в момента е върху FVL Medium, като консорциума Boeing-Sikorsky работи по проекта SB>1 Defiant, а Bell Helicopter по конвертоплана V-280 Valor. И двете изпитателни плраформи трябва да са готови към 2017 г.

Не е задължително програмата FVL Medium да се удовлетвори с една платформа, а е възможно създаването на две или три различни машини.

Свързани теми

Предишна публикация
Възстановяват производството на Ту-160 от 2022 г.
Следваща публикация
Доставиха Eurofighter номер 500
23 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню