Нови класни пилоти на PC-9M

3 прочитания
alt

На 9 септември 2011 г. във ВВУБ „Г. Бенковски” Долна Митрополия, завърши етап от летателната подготовка на пилоти от формированията на ВВС. Капитаните Петър Милков и Георги Чаушев от авиобаза Граф Игнатиево, достигнаха ниво на подготовка, което им позволи да бъдат предложени и изпитани от комисия, назначена от Командира на ВВС генерал-майор Константин Попов за присвояване на класна специалност „военен пилот 3-ти клас”. Това съобщава сайтът на ВВС.

Изпитът включваше теоретична част, и контролни проверки, извършени от опитните пилоти-инструктори подп. Юлиян Радойски и майор Пламен Попов. Инструкторите споделиха, че младите пилоти са показали постоянно високо ниво на техника на пилотиране и тактическа подготовка, което е сигурен показател за бъдещо успешно приучване на боен самолет. Капитаните Милков и Чаушев са петият и шестият класни летци подготвени във ВВУБ от началото на 2011 г.

alt

К-н Милков, к-н Чаушев, м-р Попов и подп. Райдойски получават последни указания от Старшия на летателна смяна полковник Лазаров.

alt 

К-н Чаушев и подп. Радойски оформят документацията на самолета след кацане.

(Снимки – к-н Дончев, ВВУБ)

 

Свързани теми

Предишна публикация
Вертолет Ми-17 от ВВС се включи в гасене на пожар
Следваща публикация
БИАФ 2011 – програмата и други подробности
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню