ATR 72 се разби в Сибир

6 прочитания
alt

Турбовитлов пътнически самолет ATR 72 катастрофира в Сибир. Самолетът е изпълнявал редовен полет на руската авиокомпания UTair от Тюмен за Сургут и се е разбил малко след излитането. От намиращите се на борда 43 човека (четирима души екипаж и 39 пасажери) са загинали 31.

Самолетът ATR 72-200 (VP-BYZ) се е разбил на около 35 – 40 km от прага на пистата на тюменското летище „Рощино”. Има сведения, че инцидентът се е разиграл при опит за аварийно кацане. При съприкосновението на самолета със земята се е образувал пожар, който бързо е загасен от пристигналите аварийни екипи.

От намиращите се на борда 43 човека, 31 са загинали на място, включително и целия екипаж. 12-те оцелели са откарани в болница, но трима от тях са в изключително тежко състояние.

Причината за катастрофата се разследват, но главата на Росавиация (руската гражданска въздухоплавателна администрация) Александър Нередяко вече заяви, че има нарушения в приготовленията за полет под формата на липсата на обработка с противообледенителна течност или че обработката е била некачествена. Открита е „черната кутия” на машината.

Разбилият се ATR 72-200 е произведен през октомври 1992 г. и има сериен номер 332. Машината е имала около 33 000 часа нальот и през 2010 г. е преминала тежка форма на техническо обслужване в Германия.

alt

alt Снимки: МЧС

 

Свързани теми

Предишна публикация
МАК разкри детайли около катастрофата на ATR 72
Следваща публикация
България ер показа новия Embraer E-190
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню