ВВС са налетели 72% от планирания нальот за 2011 г.

3 прочитания
alt

През 2011 г. ВВС на България са налетели 72% от планирания за годината нальот. Това се казва в Доклада на правителството за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през миналата година, който бе приет в края на март.

В документа се казва, че изпълненият за 2011 г. нальот, като абсолютна стойност, е бил равен на този от 2010 г. От планираният нальот за бойна подготовка е изпълнен едва 64%. Според доклада, това се дължи на недостатъчно финансиране, което води до недостатъчно резервни части, малък остатъчен ресурс, забавяне в договорите за ремонт и възстановяване на авиационната техника.

Авиационните събития (инциденти) са намалели със 7% спрямо 2010 г., като 64% от тях се дължат на отказ на техниката, а на второ място като причинител на инциденти се нарежда грешка на екипажите с 26%, което е ръст спрямо 2010 г. Според доклада тези показатели се дължат на остаряващата техника и недостатъчния нальот и подготовка на екипажите.

В същото време планираните учения са извършени на 100% (10 от 10), като е преизпълнен със 130% планът за парашутни скокове.

Пълният текст на документа може да се намери тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Плевнелиев: ВВС трябва да се обновят
Следваща публикация
ГАЛЕРИЯ: Полети на МиГ-21 в Граф Игнатиево
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню