Спряха полетите с MQ-8

3 прочитания
alt

След два отделни инцидента въоръжените сили на САЩ спряха полетите с безпилотния вертолет MQ-8 Fire Scout. Прекратяването на операциите е за не определен период от време. Това съобщава Flightglobal.

Първият инцидент се е разиграл на 30 март край бреговете на Западна Африка. По време на нощни полети от палубата на разрушителя USS Simpson бордния MQ-8B не е успял да захване сигнала, който ще му позволи автоматично да кацне на палубата на кораба. Направени са многократни опити за кацане, но накрая е свършило горивото на апарата и той се е разбил във водата. Останките му са прибрани от разрушителя.

Вторият инцидент се е разиграл на 6 април в Афганистан. Първоначално въоръжените сили на САЩ мълчат за инцидента, но в последствие ISAF излиза със съобщение за медиите, в което казва, че в Северен Афганистан е загубен безпилотен вертолет. Единственият апарат от такъв тип, който оперира в момента там е MQ-8B на САЩ. За сега не се съобщава за причините за този инцидент, но се смята, че е малко вероятно вражески огън да е свалил апарата.

Свързани теми

Предишна публикация
Катастрофа с MV-22
Следваща публикация
Индия търси 75 морски вертолета
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню