Курсанти с първи самостоятелен полет

4 прочитания
alt

На 16 и 17 август 2012 г. във Военновъздушната учебна авиобаза „Георги Бенковски” Долна Митрополия курсанти летци 3-ти курс от факултет „Авиационен” изпълниха първите си самостоятелни полети на самолет Pilatus РС 9М. Това съобщават ВВС.

За сержантите курсанти Йордан Тонев, Александър Иванов, Светослав Пентиев и Аспарух Пашов това е втори стаж като досега са налетели средно по 15 часа в съответствие с програмата за подготовка. Инструкторите капитан Михов, капитан Стойков, капитан Дилов, капитан Муков и майор Димитров изпълниха превозните полети за обучение в зона прост пилотаж, приборна подготовка и маршрути в съответствие с утвърдения план-график.

Контролните полети бяха изпълнени от началника на „Център за летателна подготовка” подполковник Юлиян Радойски, който сподели, че обучаемите са показали много висока мотивация, показали са стабилност и увереност при изпълнение на полетите по кръга, и им е поставена отлична оценка.

На курсантите бяха връчени сертификати за проведен първи самостоятелен полет от командира на ВВУБ “Георги Бенковски” полковник Васил Лазаров, който ги поздрави за показаните отлични резултати и подчерта, че който се е посветил на летателната професия никога не трябва да спира да усвоява нови знания и да се усъвършенства. Полковник Лазаров пожела на младите пилоти успешно продължаване на летателната подготовка и дълга безаварийна служба в редовете на българските Военновъздушни сили. 

alt 

Снимки: ВВС на България

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС отново гасят пожари
Следваща публикация
ВВС отново в борба с горските пожари
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню