Авиобаза Долна Митрополия с нов командир

5 прочитания
alt

Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия има нов командир. Постът се заема по полковник Григорий Стаменов, който замести полковник Васил Лазаров. Командирът на Военновъздушните сили, генерал-майор Константин Попов посети базата, където се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „командир”. Това съобщават ВВС.

Полковник Васил Лазаров, който бе командир на базата от 2010 г., е назначен на длъжността „Заместник национален военен представител и координатор по интеграцията и оперативната съвместимост с НАТО” в националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс – Белгия. Той предаде поста на досегашния заместник-командир полковник Стаменов.

Полковник Григорий Стаменов е завършил ВВВУ „Георги Бенковски” през 1983 г. специалност летец-пилот. През 1993 г. завършва Военна академия „Г. С. Раковски”, а през 1998 г. командно–щабния колеж на САЩ. Преминал е през длъжностите заместник-командир по бойната подготовка на авиационна ескадрила в 22 изтребителен бомбардировъчен авиационен полк Безмер; началник на летищна служба за обслужване на въздушното движение на летище Щръклево; началник на „Летищен център за обслужване на въздушното движение” на летище Каменец и от 2008 г. е заместник-командир на ВВУБ „Георги Бенковски”.

Генерал-майор Попов се обърна към целия личен състав на базата с думите, че тя има своето уникално място и роля в цялостната дейност на Военновъздушните сили, че разчита стандартите на подготовката, която се дава в базата непрекъснато да се усъвършенстват, за да откликнат на сериозните предизвикателства пред ВВС.

От 1 януари 2013 г. авиобаза Долна Митрополия ще се слее с авиобаза Граф Игнатиево в една военновъздушна база оперираща на две летища.  

alt 

Свързани теми

Предишна публикация
Т-50 извърши първото си дозареждане във въздуха
Следваща публикация
Първият FGFA ще е готов през 2014 г.
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню