Русия отлага купуването на МиГ-35

2 прочитания

Руското министерство на отбраната отлага покупката на 37 броя от многоцелевите изтребители МиГ-35. Сделката трябваше да се подпише през това лято, но сега се отлага за 2016 г. Това съобщава руския икономически всекидневник „КомерсантЪ” позовавайки се на собствени източници.

Причината за отлагането на сделката е икономическа. Руският военен бюджет не може да си позволи разходът за програмата, който възлизал на около 37 млрд. рубли (около €843 млн.). Това става на фона на предложение на руското финансово министерство за прехвърляне на част от разходите по програмата за превъоръжаване планирани за 2014 – 2016 г., за след 2016 г. Разходите са на стойност от около 100 млрд. рубли.

Забавянето в поръчката на МиГ-35 вероятно ще се отрази на производителя в лицето на РСК МиГ, които очакваха поръчката да бъде направена през това лято и още догодина да започнат да доставят готови МиГ-35 на руските ВВС. Според „КомерсантЪ” е възможно това да се компенсира с поръчки за самолети МиГ-29СМТ, които ще дойдат преди 2016 г.  

Свързани теми

Предишна публикация
Беларус е продала 12 броя Су-24 на Судан
Следваща публикация
Русия ще рестартира проекта Ил-112
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню