Преговаря се за преструктуриране на програмата Суперджет 100

3 прочитания

Радикално преструктуриране в програмата за създаване на регионалния самолет Суперджет 100 се очаква в скоро време. Разговори по темата са започнати от двата основни партньора италианската компания Alenia Aermacchi и руската Сухой.

Изпълнителният директор на Alenia Уго Винти заяви пред FlightGlobal, че и двете страни в проекта съзнават, че са необходими генерални промени в програмата и нейния бизнес модел. Според него, джойтвенчъра, който Alenia има с EADS за създаването на регионалните турбовитлови регионални самолети ATR е идеален пример за програмата Суперджет.

В момента компанията „Гражданские самолёты Сухого”, която е отговорна за производството и проектирането на самолета е собственост на „Сухой” (75%) и Alenia Aermacchi (25% + 1 акция). Superjet International е компанията, която отговаря за продажбите на самолета в Западните страни, като двете компании са отново акционери в нея, но 51% от компанията се държи от Alenia, а 49% от Сухой.

През юни, по време на изложението в Бурже, представители на Alenia Aermacchi публично и остро критикуваха проекта Суперджет 100, окачествявайки го като финансов неуспех.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя първия сериен AW189
Следваща публикация
JAL поръча 31 броя A350
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню