M-346 премина изпитанията в Полша

17 прочитания

Полското Министерство на отбраната съобщи, че реактивния учебно-тренировъчен самолет Alenia Aermacchi M-346 Master е преминал успешно през изпитанията на полските ВВС и е официално избран за нов учебен самолет. Това съобщават от Jane’s.

Alenia Aermacchi изпрати един М-346 в Полша на изпитания. Те започнаха на 3 февруари и са продължили два дни, като в рамките на тях полските офицери от ВВС са тествали самолета за потвърждение на различни заложени параметри, като скорост, скороподемност, таван на полет, претоварване, тяговъоръженост, изпълнение на пилотската кабина и други.

Полша ще купи осем броя М-346 и ще си запази опциите за още четири машини от същия тип. Италианският самолет ще замени остарелите TS-11 Iskra. Първите доставки на М-346 се очакват през 2016 – 2017 г. Още през ноември 2013 г. Полша обяви, че Alenia Aermacchi е дала най-ниска оферта и печели конкурса за доставка на нов учебно-тренировъчен самолет за напреднало обучение в конкуренция с BAE Systems Hawk AJT и Lockheed Martin UK/Korean Aerospace Industries T-50 Golden Eagle.

Полша е четвъртият клиент на типа след Италия, Сингапур и Израел.  

Свързани теми

Предишна публикация
ПАК ДА вече се финансира
Следваща публикация
Русия ще получи 21 Су-30СМ през тази година
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню