Правителството даде Щръклево на русенската община и мисли за концесия на летище Пловдив

39 прочитания

Правителството прехвърли на община Русе имотите, съставляващи терена на неработещото летище в село Щръклево, и дяловете си от капитала на „Летище Русе“ ЕООД. Това съобщават от правителствената информационна служба.

Със стъпката се създават условия летището да стане общинска собственост, като от пресслужбата на Министерския съвет посочват, че това е желанието на местната общественост.

Летището е затворено от години, като от 2007 г. насам са обявявани три процедури за отдаването му на концесия. Те обаче са приключвали без резултат, защото не е имало желаещи, които да подадат оферти.

От правителството изтъкват, че при възстановяването на дейността на летището ще бъдат създадени допълнителни работни места.

Местоположението му е стратегическо за Русе, тъй като има възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен превоз на товари, изтъкват от правителствената информационна служба.

В същото време информационният сайт „Медиапул” съобщава, че правителството планира да отдаде на концесия летище Пловдив. Според сайта кабинета „Борисов” планира да пусне за концесия три пристанищни терминала, две жп гари и пловдиското летище. Това трябва да стане факт до 2018 г.

По време на предишния мандат на ГЕРБ също се планираше летище Пловдив да иде на концесия, но това така и не стана факт.  

Свързани теми

Предишна публикация
Зам.-министър Гинев: Българските летища привличат все повече партньори и пътници
Следваща публикация
ВВС проведоха семинар за безпилотни апарати и мишени
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню