Зам.-министър Гинев: Българските летища привличат все повече партньори и пътници

1 прочитания

Летищата в България стават все по-атрактивни и привличат нови бизнес партньори и пътници. Това заяви днес заместник-министърът на транспорта Антон Гинев, по време на официалния старт на редовните полети на авиокомпания flydubai между София и Дубай.

От началото на тази годината flydubay е втората нова авиокомпания, която летище София посреща и третата нова редовна линия, която открива, каза заместник-министър Антон Гинев. От края на март полети до Белград започна да изпълнява новата авиокомпания Air Serbia, а от средата на май Wizz Air лети до Малмьо. По думите му в края на тази година се очаква приходите на столичното летище да бъдат с около 23% повече от миналата година, а обслужените пътници да достигнат над 3,8 млн. Това са едни добри резултати, които показват стабилен растеж, допълни заместник-министърът.

Заместник-министър Гинев заяви още, че откриването на новата линия до Дубай ще доведе до увеличаване на пътуванията между двете страни. Това ще даде повече възможности на бизнеса, като и ще стимулира туристическите пътувания.

Една от целите на екип на Министерството на транспорта е да направим всичко възможно повече авиокомпании да оперират на българския пазар. Това ще бъде от полза, както за икономиката на страната, така и за хората, които използват въздушния транспорт, каза още заместник-министърът.

С допълнителните полети на flydubai от Летище София вече има общо пет полета седмично до Дубай. В дните вторник, четвъртък и събота полети до летище Дубай Ал Мактум Интернешънъл осъществява Wizz Air, а в сряда и неделя от Терминал 2 излитат полетите до Дубай Интернешънъл на авиокомпания flydubai.

През сезон Зима 2014/2015 от и до Летище София се предлагат директни пътнически полети по 43 редовни линии, от които 41 международни и две вътрешни.  

Свързани теми

Предишна публикация
Четирима летци получиха класна специалност в Долна Митрополия
Следваща публикация
Правителството даде Щръклево на русенската община и мисли за концесия на летище Пловдив
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню