10-те най-четени публикации за 2014 г.

8 прочитания

Какво беше най-четено на сайта на списание АЕРО за 2014 г.? Екипът ни ви припомня 10-те най-четени публикации за изминалата година.

1.    Всичко важно за авиошоуто на летище София. Авиошоуто, което ВВС на Република България проведоха на 11 октомври 2014 г. се превърна в авиационното събитие на годината в страната ни. Логично, публикацията, която обобщаваше цялата налична информация преди събитието се превърна в най-четена през годината. За страхотното събитие може да си припомним с два фоторепортажа, от тренировките и от самото шоу.

2.    Презокеанските амбиции на BH Air. За гражданската ни авиация събитието на годината се оказа получаването на първия Airbus A330-200 за родния оператор BH Air. Статията в което разказваме по-подробно за амбициите на родната авиокомпания за полети до Северна Америка се оказа втората по четене за годината. Може да си припомним и фоторепортажа от борда на самолета.

3.    Апелирам за държавническо мислене по темата за новия изтребител. Първото интервю на новия командир на ВВС генерал-майор Румен Радев приключва с топ 3 на най-четеното за изминалата година. В интервюто си генерал Радев начерта най-спешните си задачи.

4.    Румен Радев за МиГ-29. Извадката от разказа на генерал Радев за службата му с МиГ-29 се оказа също сред най-четените материали. Това бе част от специалното издание на АЕРО по случай 25-годишнината на изтребителя на служба у нас. Не пропускайте и разказите на Виктор Христов и Илия Милушев.

5.    Полет MH370 е летял още четири часа след „изчезването” си. За гражданската авиация по света изчезването на полет MH370 се оказа едно от най-тежките събития. Новината в която стана ясно, че самолетът е летял дълго след предполагаемата си катастрофа е ред най-четените ни материали за годината.

6.    Излюпването на Пепелянката. По случай 40-годишнината от първия полет на F-16 на страниците на списанието ни публикувахме монография в четири части. Първата част, която разглежда създаването на изтребителя се оказа сред най-четените ни статии.

7.    Как пристигна МиГ-29. По случай 25 години от пристигането на МиГ-29 у нас публикувахме статия, която се появи на страниците на АЕРО през далечната 2008 г. и която разглежда събитията около получаването на двудвигателния изтребител през лятото на 1989 г.

8.    На базата на МиГ-31 ще се създаде МиГ-41. През пролетта от Русия дойде новината, че МиГ-31 ще се сдобие с дълбоко подобрена своя версия.

9.    Gripen триумфира в Бразилия. Материалът, в който разглеждаме триумфа на шведския Gripen в конкурса за нов изтребител в Бразилия също се радваше на много внимание.

10.    Има ли шансове възраждането на висшето военновъздушно училище? Въпросът с възстановяването на Долна Митрополия със статут на самостоятелно висше военновъздушно училище бе сред горещите теми на 2014 г. Логично статията посветена на това завършва топ 10.  

Свързани теми

Предишна публикация
Балчик без шанс за рентабилно гражданско летище
Следваща публикация
Възстановяват летателната дейност в Щръклево
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню