За четвърти път ще се проведе балонния фест в Разлог

9 прочитания

За четвърти път край разлог ще се проведе международия балон-фиест, организиран от хотел „Римска Баня”, с подкрепата на Община Разлог и Българската асоциация на леката авиация. Събитието ще стане факт между 14 и 22 януари 2015 г.

15 екипажа на топловъздушни балони и мотопарапланери от България, Украйна, Русия, Молдова, Латвия, Полша и Словения ще извършат демонстрационни полети и привързани издигания в района на Баня, Разлог и Банско.

В програмата на мероприятието са включени свободни полети на топловъздушни балони, състезателни полети на топловъздушни балони, привързани издигания на топловъздушни балони, свободни полети на мотопарапланери и мотоделтапланери и огнено музикално шоу.

Брифинг в 10,00 часа на 15 януари, при благоприятни метеорологични условия, ще даде старт на полетите за всички участници.

Общата зона за излитане е определена в местността  „Гладно поле” от западната страна на пътя Разлог – Банско, на 2 km на север –  северозапад от Банско,.

В програмата на Фиестата  тази година за първи път са включени и състезания между пилотите-въздухоплаватели под ръководството на спортния директор Александър Таланов. Директор на международната балон-фиеста „Римска баня” и тази година е Валерий Пономаренко, а ръководител на полетите – Момчил Риладжиев.

Програмата на Третата международна балон-фиеста „Римска баня” е обявена на страницата на сайта на фиестата fiesta.rimskabania.com  

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС и РВД с обща симулаторна тренировка
Следваща публикация
Балчик без шанс за рентабилно гражданско летище
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню