Offnews: САЩ ни модернизират със стари изтребители

0 прочитания

Електронното издание Offnews твърди, че по време на посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери е била начертана перспективата за покупката от България на употребявани изтребители. Изданието не дава източник на тези си твърдения.

„Съединените американски щати се ангажираха също да работят с България и други съюзници в подкрепа на усилията на България да модернизира въоръжените си сили и да ги направи по-съвместими с НАТО“, съобщават от Министерството на външните работи, цитирани от Offnews.

Изданието теоретизира, че това значи че освен доставката на нова техника не се изключва и по-вероятната възможност за купуване на машини втора употреба.

Един от най-важните модернизационни проекти за армията ни е този за придобиването на нов тип многоцелеви изтребител, казва още Offnews.

В публикуваното в съботния брой (10 януари) на „Труд” интервю с военния министър Николай Ненчев, той признава, че до края на март 2015 г. му предстои визита в САЩ, където ще се водят и разговори за доставка на изтребители от САЩ.

Макар и многократно темата с употребявани F-16 от САЩ да е излизала на дневен ред, до момента не е имало оферта, която да се отличава с особена конкурентност. Детайли по новото предложение от САЩ вероятно ще станат ясни около визитата на министър Ненчев там.  

Свързани теми

Предишна публикация
България ер обяви ново партньорство с Air Berlin
Следваща публикация
От март стартират директни полети Доха – София
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню